MedWatch

Roche og AstraZeneca vil dele tidlige data

Medicinalgiganterne Roche og AstraZeneca indleder nu et forsknings- og udviklingssamarbejde, hvorigennem de to virksomheder vil dele såkaldte ’prækompetitive data’ med hinanden.

Foto: Colourbox

To af medicinalverdenens helt store aktører vil fremover arbejde sammen i stedet for imod hinanden – i hvert fald når det gælder tidlige, prækompetitive kliniske data.

Således har Roche og AstraZeneca indgået en ny F&U-alliance, der giver selskaberne mulighed for at nyde godt af hinandens ekspertise og forskning. Det fremgår af en artikel fra FierceBiotech.

Samarbejdet betyder ikke, at virksomhederne vil lukke helt og ubetinget op for den kliniske skattekiste, men derimod at man vil dele datafragmenter af kemiske forbindelser, og hvordan disses strukturer påvirker effekten og sikkerheden af forskellige lægemidler, skriver hjemmesiden.

”Det er et værktøj til optimering af kemiske forbindelser i den tidlige udvikling,” siger AstraZenecas head of discovery science, Mike Snowden, til FierceBiotech.

Han forudser samtidig, at flere store medicinalvirksomheder vil være interesserede i at deltage i forskningssamarbejdet i fremtiden.

Firmaet MedChemica, som er grundlagt af to tidligere medarbejdere fra AstraZeneca, skal stå i spidsen for alliancen og administrere de kliniske data.

Læs artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier