MedWatch

Roche og AstraZeneca vil dele tidlige data

Medicinalgiganterne Roche og AstraZeneca indleder nu et forsknings- og udviklingssamarbejde, hvorigennem de to virksomheder vil dele såkaldte ’prækompetitive data’ med hinanden.

Foto: Colourbox

To af medicinalverdenens helt store aktører vil fremover arbejde sammen i stedet for imod hinanden – i hvert fald når det gælder tidlige, prækompetitive kliniske data.

Således har Roche og AstraZeneca indgået en ny F&U-alliance, der giver selskaberne mulighed for at nyde godt af hinandens ekspertise og forskning. Det fremgår af en artikel fra FierceBiotech.

Samarbejdet betyder ikke, at virksomhederne vil lukke helt og ubetinget op for den kliniske skattekiste, men derimod at man vil dele datafragmenter af kemiske forbindelser, og hvordan disses strukturer påvirker effekten og sikkerheden af forskellige lægemidler, skriver hjemmesiden.

”Det er et værktøj til optimering af kemiske forbindelser i den tidlige udvikling,” siger AstraZenecas head of discovery science, Mike Snowden, til FierceBiotech.

Han forudser samtidig, at flere store medicinalvirksomheder vil være interesserede i at deltage i forskningssamarbejdet i fremtiden.

Firmaet MedChemica, som er grundlagt af to tidligere medarbejdere fra AstraZeneca, skal stå i spidsen for alliancen og administrere de kliniske data.

Læs artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier