MedWatch

Reuters: Nicheforretning tiltrækker købere

Selskabet ViroPharm, som specialiserer sig i lægemidler mod yderst sjældne sygdomme, tiltrækker opkøbsinteresse fra en række medicinalvirksomheder, siger unavngivne kilder til Reuters.

Foto: Colourbox

ViroPharm Inc., som opererer på området for såkaldte orphan drugs – lægemidler mod sjældne sygdomme – tiltrækker lige nu en masse opmærksomhed fra medicinalselskaber, som er interesserede i at opkøbe virksomheden. Det forklarer tre unavngivne kilder, som er tæt på begivenhederne, til Reuters.

Kilderne siger dog også, at en handel ikke lige ligger først for, og at ViroPharm selv ikke opsøger et salg. Men ikke desto mindre har selskabets pipeline af orphan drugs fået flere aktører på banen.

Flere medicinalselskaber er i de seneste år begyndt at rette fokus mod orphan drugs i takt med at mere konventionelle lægemidler mister patent og møder generisk konkurrence, skriver nyhedsbureauet.

Denne trend begyndte i 2011, da franske Sanofi opkøbte Genzyme for godt 20 mio. dollar. Genzyme var det første selskab, som for alvor formåede at tjene store penge på behandling af sjældne sygdomme, siger en af kilderne til Reuters.

ViroPharm selv har ikke ønsket at kommentere på rygterne.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

 Investor: Orphan drugs er modefænomen

 Sådan opbygger man et orphan drugs-selskab 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier