MedWatch

Reuters: Nicheforretning tiltrækker købere

Selskabet ViroPharm, som specialiserer sig i lægemidler mod yderst sjældne sygdomme, tiltrækker opkøbsinteresse fra en række medicinalvirksomheder, siger unavngivne kilder til Reuters.

Foto: Colourbox

ViroPharm Inc., som opererer på området for såkaldte orphan drugs – lægemidler mod sjældne sygdomme – tiltrækker lige nu en masse opmærksomhed fra medicinalselskaber, som er interesserede i at opkøbe virksomheden. Det forklarer tre unavngivne kilder, som er tæt på begivenhederne, til Reuters.

Kilderne siger dog også, at en handel ikke lige ligger først for, og at ViroPharm selv ikke opsøger et salg. Men ikke desto mindre har selskabets pipeline af orphan drugs fået flere aktører på banen.

Flere medicinalselskaber er i de seneste år begyndt at rette fokus mod orphan drugs i takt med at mere konventionelle lægemidler mister patent og møder generisk konkurrence, skriver nyhedsbureauet.

Denne trend begyndte i 2011, da franske Sanofi opkøbte Genzyme for godt 20 mio. dollar. Genzyme var det første selskab, som for alvor formåede at tjene store penge på behandling af sjældne sygdomme, siger en af kilderne til Reuters.

ViroPharm selv har ikke ønsket at kommentere på rygterne.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

 Investor: Orphan drugs er modefænomen

 Sådan opbygger man et orphan drugs-selskab 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier