MedWatch

Højesteret i USA i vigtig afgørelse om billig medicin

En beslutning fra den amerikanske højesteret betyder, at myndigheder kan sagsøge medicinalvirksomheder som indgår i de såkaldte pay-for-delay-aftaler. Aftalerne gøres dog ikke direkte ulovlige.

Foto: Colourbox

Den amerikanske højesteret har åbnet døren for, at myndigheder kan starte en sag når originalproducenter af medicin betaler kopivirksomheder for at holde deres generiske lægemidler fra markedet i de såkaldte pay-for-delay-aftaler. Det skriver Reuters med henvisning til en kendelse fra højesteretten i en netop afsluttet sag.

Men selvom retten åbnede for mulgiheden for at føre sager mod selskaberne, så stemte den dog imod en anmodning fra The Federal Trade Commission (FTC) om at gøre aftalerne direkte ulovlige.

”Selvom vi mener, at højesteretskendelsen vil åbne døren for bredere undersøgelser fra FTC af forlig mellem originalproducenter og kopivirksomheder, så mener vi, at størstedelen af forligene stadig vil være tilladte, selvom de bliver undersøgt af FTC,” siger JP Morgan-analytikeren Chris Schott ifølge Reuters efter kendelsen.

Den netop afsluttede sag involverede originalproducenterne Solvay Pharmaceuticals, som nu ejes af AbbVie, og kopivirksomhederne Actavis, Paddock Laboratories og Par Pharmaceuticals Cos.

FTC sagsøgte i 2009 virksomhederne med beskyldninger om, at Solvay havde betalt de tre kopivirksomheder for at holde deres generiske lægemidler fra markedet. Siden har sagen været igennem en række retsinstanser i USA, inden den altså er landet i højesteretten.

Læs hele nyheden fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier