MedWatch

Medicoselskab sagsøges af sine aktionærer

Aktionærer i det amerikanske medicoselskab, Intuitive Surgical, har indledt et massesøgsmål mod virksomheden, som ifølge aktionærerne er kommet med vildledende oplysninger.

Foto: Colourbox

Aktionærer i Intuitive Surgical trækker nu den amerikanske medicovirksomhed i retten, da man mener, at selskabet har tilbageholdt negative oplysninger, og dermed fastholdt en kunstigt opskruet aktiepris. Det skriver massdevice.com.

Intuitive Surgical begår sig inden for robot-assisteret kirurgi, og har bl.a. det kirurgiske system da Vinci i porteføljen af produkter.

Og det er netop i forbindelse med dette produkt, at aktionærerne beskylder selskabet og 9 af dets direktører for at skjule effekt- og sikkerhedsproblemer, mens man offentliggjorde ”rekordstore økonomiske resultater kvartal efter kvartal”, skriver aktionærerne ifølge hjemmesiden i stævningen.

Det har ført til en kunstigt opskruet pris på virksomhedens aktie og indbragt direktørerne, som alle selv ejer aktier i firmaet, hundredvis af millioner, hedder det videre.

I en separat sag sagsøges Intuitive Surgical også af en række amerikanske patienter pga. påståede personskader fra da Vinci-udstyret, oplyser hjemmesiden.

Læs hele nyheden fra massdevice.com her.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier