MedWatch

Amerikansk stat opretter industristyret forskningsinstitut

I den amerikanske stat Indiana opretter man nu det første industristyrede forskningsinstitut i landet med deltagelse fra en række sværvægtere fra life science industrien.

Den amerikanske stat Indiana har netop løftet sløret for det første industristyrede life science forskningsinstitut i USA, Indiana Biosciences Research Institute. Det fremgår af en pressemeddelelse, som FierceBiotech bringer på sin hjemmeside.

Organisationen BioCrossroads står bag det nye initiativ, som skal styres af life science industrien i Indiana med støtte fra staten og dennes forskningsuniversiteter.

”Indiana har opbygget et life science økosystem som ingen anden stat i landet, og står derfor over for en ny sæson med masser af muligheder. Instituttet vil styrke Indianas omdømme som et globalt knudepunkt for life science og føre til gennembrud, der vil tiltrække nye investeringer til vores stat og skabe lukrative jobs for Hoosiers (indbyggere i Indiana, red.),” udtaler statens guvernør, Mike Pence.

Indiana Biosciences Research Institute er et non-profit foretagende, og man forventer, at finansiering af institutet primært vil komme fra industrien og filantropiske kilder, mens det skal ledes af en primært donor-baseret bestyrelse, som repræsenterer life science industrien, staten Indiana, den akademiske verden og non-profit donorer, hedder det i meddelelsen.

Staten har allerede spyttet 25 mio. dollar i opstarten af instituttet, og man søger at matche det beløb fra industrien og filantropiske kilder. Pengene skal bl.a. gå til at rekruttere et velkendt ansigt til direktørstolen.

Udover BioCrossroads og staten Indiana deltager bl.a. Eli Lilly, Dow AgroSciences, Roche Diagnostics, Cook Medical, Indiana University Health og Biomet i initiativet.

Læs mere om det nye forskningsinstitut her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier