Her er de mest fyringsglade medicoselskaber i 2013

En række life science-selskaber har sagt farvel til store grupper af medarbejdere i år. Fierce Medical Devices har samlet en liste over de ti medicoselskaber med flest fyringer på samtidigheden i 2013.
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX

Der har været storstilede omstruktureringer og massefyringer i en række life science-virksomheder i indeværende år. Senest meldte verdens største medicoselskab, Medtronic, ud, at man var parat til at sige farvel til flere tusinde medarbejdere på verdensplan.

Og selvom Medtronic og flere af de andre store medicoselskaber har annonceret opløftende indtjeningsestimater for 2013, så er fyringsiveren så sandelig til at få øje på i medicoindustrien.

Det skriver Fierce Medical Devices, som har udfærdiget en liste over de ti selskaber, som tegner sig for de mest omfattende fyringsrunder indtil videre i år, samt hvilke besparelser de vil medføre.

Tvivlsomme ære

Og her er det da også netop Medtronic, som har den tvivlsomme ære af at indtage listens førsteplads på baggrund af de 2.000 annoncerede afskedigelser. De forventes ifølge hjemmesiden, at spare koncernen 225 mio. dollar.

På andenpladsen finder man en anden amerikansk gigant, Boston Scientific, som har annonceret fyringer af 1.000 medarbejdere, hvilke vil spare selskabet mellem 100 og 115 mio. dollar.

Længere nede af listen finder man andre storaktører som Covidien (3) med 783 fyringer, Abbott Laboratories (4) med 650 fyringer og Roche Diagnostics (7) med 170 fyringer. De forventede besparelser i de tre virksomheder, er dog ikke oplyst.

Læs mere og se hele listen fra Fierce Medical Devices her.

 Medicogigant fyrer tusinder

 Medicinalgigant skærer stor luns tyske medarbejdere fra

 Verdens største i ny fyringsrunde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også