MedWatch

Dansk selskab blandt største aftaler i Q1

Analysebureauet Deloitte har kigget på M&A-aktiviteten i biofarma-industrien i årets første kvartal og udpeget de fem største aftaler. Et enkelt dansk selskab figurerer på listen.

Foto: Colourbox

Deloitte har kigget på aktiviteten i biotek- og medicinalindustrien i årets første kvartal i forhold til partnerskabsaftaler og opkøb, og der er både fremgang og tilbagegang at spore i forhold til samme periode sidste år. Det skriver FierceBiotech.

Antallet af aftaler er således steget i forhold til Q1 2012. Licensaftaler og joint ventures er steget fra 158 til 195, mens fusioner og opkøb er gået fra 47 til 75 fra Q1 2012 til Q1 2013.

Samtidig er den samlede værdi af aftalerne faldet fra henholdsvis 5,7 mia. dollar til 3,9 mia. dollar, og 13 mia. dollar til 10,1 mia. dollar.

Det viser helt tydeligt, at der er en større interesse i tidlige handler, som giver virksomhederne mulighed for at få kontrol over den kliniske udvikling, inden der sker de helt store fremskridt, forklarer Christian Dokomajilar, senior biotekanalytiker for Deloitte Recap, ifølge FierceBiotech.

Her er de fem største biofarma-aftaler i årets første kvartal ifølge Deloitte Recap:

• Macrogenics og Gilead Sciences indgik en aftale angående udvikling af bispecifikke antistoffer til kræftbehandling til en samlet værdi på 1,115 mia. dollar.

 Gilead Sciences i antistof-samarbejde 

• Lundbeck og Otsuka indgik en aftale om udvikling af lægemidler mod CNS-sygdomme, som bl.a. omhandlede Lundbecks kandidat Lu AE58054. Den samlede værdi var 825 mio. dollar.

 Lundbeck og partner udvider samarbejde 

• Chiasma og Roche indgik en aftale om udvikling af lægemidler mod kræft til samlet 595 mio. dollar.

 Nyt Roche-samarbejde skal behandle sjældne tumorer 

• Edison Pharma og Dainippon indgik en aftale om udvikling af lægemidler mod CNS-sygdomme til det japanske marked til en værdi af 545 mio. dollar.

 Japansk medicinalfirma i amerikansk milliardopkøb

• Moderna Therapeutics og AstraZeneca indgik en aftale om udvikling af såkaldte RNA-terapier mod nyre-, hjertekar og stofskiftesygdomme, samt kræft. Prisen var 240 mio. dollar, men det beløb kan stige med yderligere 420 mio. dollar.

 AstraZeneca spytter milliarder i nye samarbejder 

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier