MedWatch

Roche lægger Tamiflu-data frem i lyset

Medicinalgiganten Roche meddeler, at man vil give forskere fuld adgang til klinisk data fra alle 74 forsøg med influenzamidlet Tamiflu, skriver BBC. Flere af dataene har tidligere ikke været tilgængelige for offentligheden.

Foto: Roche/PR

Roche er tidligere blevet kritiseret for ikke at give adgang til resultaterne af alle de 74 kliniske studier med lægemidlet Tamiflu, men ifølge BBC skriver virksomheden i en e-mail, at man nu vil frigive informationerne i løbet af de næste par måneder.

Flere iagttagere siger dog, at det ikke burde have taget Roche så lang tid at give adgang til de kliniske forskningsresultater.

I december 2009 gav Roche The Cochrane Group adgang til enkelte dele af ti af de i alt 74 kliniske studier, og i februar sagde selskabet, at man ville give uafhængige forskere adgang til flere forskningsresultater.

I løbet af denne uge skrev Roche til the Cochrane Group og annoncerede sin beslutning om at stille ”hver enkelt CSR (clinical study report, red.)” til rådighed i løbet af de næste par måneder.

Læs hele artiklen fra BBC her.

 

 Skal alle data frem om medicinalindustriens forsøg?

 Kritik af kliniske studiers resultater 

 Bliver den rigtige forskning blåstemplet? 

 Farligt hemmelighedskræmmeri 

 Undersøgelse: Forskere ukritiske over for industriens data 

 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier