MedWatch

AbbVie vil fokusere på særlige lægemidler

Selskabets nye økonomidirektør forklarer i et interview med Bloomberg AbbVies strategiske fokus.

Foto: Colourbox

AbbVie, et selskab der opstod d. 1. januar som en afstikker fra moderselskabet Abbott Laboratories, vil gå efter behandlinger rettet mod udækkede medicinbehov i et forsøg på at øge salget i 2015, udtaler selskabets nye økonomichef, William Chase.

Konkurrenterne vil hellere udvikle lægemidler til generelle behov, fremfor nye behandlinger mod sygdomme, hvor der ikke er det store udbud, siger han. AbbVie vil fokusere på disse sygdomme, såsom Parkinsons og livmodersygdommen endometriose, to sygdomme som det Illinois-baserede selskab allerede er i gang med at udvikle behandlinger mod.

AbbVie blev udskilt som et selvstændigt selskab af Abbott for at give investorer muligheden for at vælge imellem et medicoselskab og en lægemiddelfabrikant.

Blandt de eksperimentelle lægemidler, AbbVie forventer klar i 2015, er en ny behandling mod hepatitis C, Levodoba/Carbidopa, en gel til behandling af Parkinson's, samt daclizumab, en behandling mod multipel sklerose.

Bloomberg har hele historien om AbbVie og selskabets planer om at vokse i 2015 ved at fokusere på specialmedicin.

Abbott har splittet sig op i to 

Abbotts indtjening flyver op med 44 pct.  

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier