MedWatch

FDA godkender første nye tuberkulose-medicin i 40 år

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt en ny behandling af multiresistent tuberkulose. Medicinen, som er udviklet af Janssen, er det første nye lægemiddel mod sygdommen i 40 år.

FDA annoncerede mandag, at man har godkendt en ny behandling af multiresistent tuberkulose, der kan bruges som et alternativ, hvis andre behandlinger slår fejl.

Lægemidlet, som bliver markedsført under navnet Sirturo, blev udviklet af forskere fra Johnson & Johnson-datterselskabet, Janssen Pharmaceuticals, og er det første i en ny klasse af lægemidler rettet mod den medicinresistente stamme af sygdommen.

Tuberkulose er en yderst smitsom sygdom, som smitter gennem luften og som regel rammer lungerne, men også kan ramme andre dele af kroppen, som hjernen eller nyrerne. Det anses som en af de mest alvorlige trusler mod den offentlige sundhed i verden.

Et voksende problem

Selv om multiresistent tuberkulose er sjælden i USA og andre vestlige lande, er det et voksende problem i andre dele af verden, specielt i fattigere lande. På verdensplan var der omkring 12 mio. mennesker med tuberkulose i 2011, ifølge Johnson & Johnson, og omkring 630.000 var smittet med den multiresistente form af sygdommen.

Det kan tage mange år at behandle multiresistent tuberkulose og kan koste op til 200 gange så meget, som at behandle den mere gængse form af sygdommen.

”Det her er noget af en milepæl i historien om behandling af tuberkulose,” siger Dr. Paul Stoffels, Chief Scientific Officer for Johnson & Johnson, i et interview, og tilføjer, at godkendelsen er første gang i 40 år, at myndighederne har godkendt en behandling af tuberkulose, som adskiller sig fra eksisterende behandlinger på markedet.

Læs hele historien fra NY Times om den nye tuberkulose-medicin her.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier