MedWatch

Forsikringsselskaber skærper fokus på medicin-effekt

Både forsikringsselskaber og læger i USA skærper ifølge en PWC-undersøgelse fokus på, om ny medicin er værd at betale for.

Foto: PEDERSEN RUNE

Debatten om, hvorvidt det er pengene værd at satse på ny medicin med få forbedringer, fortsætter ufortrødent også i USA. Amerikanske sygeforsikringsselskaber er således begyndt at tænke mere på pris samt sikkerhed og effektivitet, når der skal vælges kræftbehandling, skriver avisen Chicago Tribune.

Medicinalselskaber har før i tiden været i stand til at lancere dyre lægemidler uden væsentlig modstand. Men nu er forsikringsselskaber og læger begyndt at lægge mere pres på for at retfærdiggøre brugen af lægemidler, der kun giver gradvise fordele. Produkter, der giver store fremskridt i behandlingen, er stadig væsentligt dyrere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier