MedWatch

Forskere satser på ny indgang til at bekæmpe kræft

Forskere har nu taget nogle helt andre briller på og går efter patienternes raske celler  i kampen om at forhindre kræft i at sprede sig.

Foto: Emil Ryge Christoffersen / Jyllands-Posten

Behandling af brystkræft kan i fremtiden inkludere et usædvanligt mål, nemlig helt raske celler. Ideen går ud på at forhindre kræftceller i at angribe raske celler, der kan hjælpe sygdommen med at vokse og spredes.

To nye strategier til at bekæmpe den slags spredning blev præsenteret i sidste uge på den årlige National Cancer Research Institute konference i Liverpool. Den ene strategi går ud på at forhindre den svækkelse af immunforsvaret, der opstår ved behandling af kræft, som tilsyneladende gør, at overlevende kræftceller kan sprede sig yderligere.

Den anden strategi vil forhindre brystkræften i at nå vigtige organer, for eksempel lungerne, ved at blokere for celler, der kan være afgørende for en sådan spredning.

Den første metode indebærer, at kvinder, der har været i behandling for brystkræft, vil modtage yderligere behandling i form af det billige og relativt ugiftige kræftmiddel cyclophosphamide. En undersøgelse med 35 kvinder har vist, at lægemidlet muligvis kan forhindre tilbagefald ved at mindske antallet af de såkaldte T celler, der har en negativ virkning på immunforsvaret.

New Scientist har hele historien, om hvordan forskere fra University of Nottingham og Institute of Cancer Research har fundet frem til de nye behandlingsmetoder.

Cancerspredende protein kan hjælpe mod Alzheimers

DTU-forskere til kamp mod kræften

"Så bliver jeg både ked af det og vred" 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier