MedWatch

Åbenhed eller mistænkeliggørelse?

En ny amerikansk lov, som skal øge gennemskueligheden af forbindelser mellem læger og life science-industrien, kan i stedet gå hen og blive en hæmsko for helt lovlige interaktioner mellem læger og industrien

Foto: LIND OLE, Jyllands-Posten

The Sunshine Act, en del af The Affordable Care Act, foreskriver, at producenter skal indlevere en liste over de læger og universitetshospitaler, som har modtaget en værdioverførsel på mere end 10 dollar eller mindre overførsler, som tilsammen overstiger 100 dollar.

Samtidig skal de oplyse om læger, eller disses nærmeste familiemedlemmer, som har en andel i virksomhederne, oplyser American Medical News.

Loven kan give mulighed for at føre en åben samtale om forbindelserne mellem læger og industrien, som i mange tilfælde simpelthen er en følge af lægernes deltagelse i kliniske studier.

Negativ indflydelse

Problemet er bare, at det er det såkaldte Center for Program Integrity – en slags ”anti-fraud”-afdeling – som skal stå for håndhævelsen af The Sunshine Act.

Det vil ifølge nyhedskilden føre til, at alle læger og hospitaler, som optræder på listen vil blive mistænkeliggjort – uanset hvor begrænsede eller lovlige forbindelserne til industrien er.

Og det kan have en negativ indflydelse på samarbejdet mellem læger og industrien, og gå ud over delingen af information og resourcer, skriver American Medical News.

Læs hele lederen fra American Medical News her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier