MedWatch

Zealand-partner i ny milliardaftale

Tysk medicinalgigant, der har kastet penge efter et samarbejde med danske Zealand Pharma, giver sig nu i kast med et amerikansk samarbejde om småmolekylære lægemidler.

Foto: ERTMANN CATHRINE

Amerikanske Ensemble Therapeutics har fundet sig en ny, stor farma-partner, idet den tyske medicinalkæmpe Boehringer Ingelheim har udvalgt det lille biotekselskab, med hovedkvarter i Cambridge, Massachusetts, til et forskningssamarbejde, der vurderes at være op mod 186 mio. dollar værd, før eventuelle royalties.

Selskabernes samarbejde går på Ensembles opdagelse af nye lægemiddelkandidater baseret på småmolekyler, efter udvalgte og uspecificerede mål dikteret af Boehringer. Aftalen betyder, at Ensemble modtager upfront betaling samt penge til forskning, fremgår det af pressemeddelelsen. Boehringer har de eksklusive rettigheder til at udvikle og kommercialisere eventuelle lægemidler samarbejdet frembringer.

Boehringer Ingelheim har tidligere udvalgt danske Zealand Pharma til et lignende samarbejde. Her modtog Zealand Pharma 37 mio. kr til at udvikle lægemiddelkandidaten ZP2929, mod type-2-diabetes og fedme.

Zealand sætter gang i nyt klinisk diabetes-forsøg 

Fierce Biotech har hele historien om det nye samarbejde her.

Boehringer indgår markant forlig med amerikansk regering

Analytiker: Her kan Zealand skuffe 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier