MedWatch

Venture-investeringer i biotek tager et stort skridt fremad i Q3

Den globale life science industri har fået tilført markant mere venturekapital i de seneste tre måneder end i kvartalet før det, viser en ny rapport. Især biotekbranchen klarer sig godt, skriver FierceBiotech.

Der var gode nyheder for life science industrien, da The National Venture Association og PricewaterhouseCoopers præsenterede en rapport med opmuntrende tal for branchen, ikke mindst en pæn stigning i det samlede beløb, der blev investeret i biotekfirmaer i tredje kvartal.

Med udgangspunkt i tal fra Thomson Reuters fastslår rapporten, at der blev foretaget 181 ventureaftaler indenfor life science i tredje kvartal til en samlet værdi af 1,7 mio. dollar, svarende til næsten 10 milliarder kr. Det svarer til lidt mere end det kvarte af det samlede beløb, der blev investeret i perioden på tværs af alle brancher.

Ser man bort fra medicobranchen, så fik 116 forskellige virksomheder i life science industrien tilført samlet 1,2 milliarder dollar, hvilket er en forøgelse på 64 pct. af det samlede beløb og en 22 pct. stigning i antallet af handler.

FierceBiotech har samlet de 10 største venturekapitalhandler indenfor biotek i det forgangne kvartal. Se, hvilke virksomheder der nød godt af dem, og hvor meget kapital de rejste her:

1. Relypsa – 62,4 mio. dollar

2. Bluebird Bio – 60 mio. dollar

3. Aragon Pharmaceuticals – 50,1 mio. dollar

4. Onconova Therapeutics – 50 mio. dollar

5. Foundation Medicine – 43,5 mio. dollar

6. MyoKardia – 38 mio. dollar

7. Intercept Pharmaceuticals – 30 mio. dollar

8. Selexys Pharmaceuticals – 23 mio. dollar

9. SFJ Pharmaceuticals – 21 mio. dollar

10. CoDa Therapeutics – 19,4 mio. dollar

Link til artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier