MedWatch

Gennembrud i medicin mod æggestokkekræft

Forskere har fundet et middel, der er ekstremt virksomt over for kræftceller i æggestokkene, skriver International Business Times.

Foto: Colourbox

Forskere melder om gennembrud i kampen mod æggestokkekræft med opdagelsen af et nyt lægemiddel, der virker på patienter, som ellers er blevet resistente over for behandling.

Udmeldingen kommer efter, at forskere har opdaget, at overlevelsesraten for patienter med æggestokkræft er lavere i Storbritannien end i Australien, Canada, Danmark og Norge.

Forskerne fra London School of Hygiene and Tropical Medicine fandt, at overlevelsesraten i Storbritannien i året efter diagnosticering var 69 procent, mod 72 procent i Danmark, og 75 procent i Canada og Norge.

I 2010 døde 4.300 kvinder i Storbritannien af æggestokkræft. Sygdommen bliver også kaldt den tavse dræber, eftersom symptomerne ofte først bliver tydelige i de sene stadier af sygdomsforløbet.

Læs mere om behandlingen - der blev opdaget af forskere fra University of Southern California – på International Business Times’ hjemmeside

 Professor vil rejse 173 milliarder i ny kræftfond

 Positive nye kræft-data fra medicinalgigant

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier