MedWatch

Medicinalgigant i nyt kæmpeforlig

Det amerikanske medicinalfirma Janssen Pharmaceutical har indgået et kæmpeforlig til 181 mio. dollar med 36 forskellige amerikanske stater, skriver Indianapolis Business Journal. Janssen var beskyldt for at opfordre til uautoriseret brug af virksomhedens lægemidler.

Foto: Colourbox

Janssen Pharmaceutical og deres moderselskab Johnson & Johnson annoncerede torsdag, at man har indgået forlig med 36 amerikanske stater til en værdi af 181 million dollar i retssager, hvor virksomhederne er beskyldt for at markedsføre anti-psykose medicin til anden brug, end den var godkendt til – såkaldt off-label marketing.

Advokat Eric Schneiderman, som repræsenterede en af de involverede stater anførte i retten, at Janssen brugte vildledende praksis fra 1998 til 2004 i virksomhedens markedsføring af lægemidlerne Risperdal, Risperdal Consta, Risperdal M-Tab og Invega.

Forliget med de mange stater sker samtidig med, at en lignende statslig retssag stadig ikke er afgjort.

Lukrative aftaler til læger

Schneiderman argumenterede, at virksomheden opfordrede til off-label brug af medicinen, som ikke var godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA. For eksempel er Janssen tiltalt for at promovere Risperdal, som bruges til at behandle skizofreni og andre mentale tilstande, til brug mod demens, vredeshåndtering og angst.

Janssen belønnede læger, som ordinerede Risperdal til uautoriseret brug, med lukrative konsulentaftaler, påstod Schneiderman.

Læs hele historien fra Indianapolis Business Journal her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier