MedWatch

Big Pharma jagter den næste blockbuster indenfor hjertemedicin

Patentudløb på storsælgende hjertemedicin vil have en enorm indvirkning på medicinalselskabernes økonomi i den nærmeste fremtid, og derfor satser de stort på at finde det næste profitable skud på stammen. Her er tre mulige kandidater.

Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten

I forbindelse med den nylige European Society of Cardiology-messe i München, kiggede Reuters Ben Hirschler på hvilke nye lægemidler, der har potentialet til at blive den næste megablockbuster indenfor hjertemedicin. Han fandt frem til tre navne, som dog alle har en række faktorer, man bør holde sig for øje.

Den første er Mercks anacetrapib, en såkaldt CETP inhibitor, der kan forøge den ”gode” kolesterol. Men der er udbredt skepticisme omkring stoffet, og både Roche (dalcetrapib) og Pfizer (torcetrapib) har allerede opgivet lignende stoffer.

Herefter er der PCSK9 inhibitor, en af de nye yndlinge indenfor hjerteforskning, der virker ved at nedsætte ”dårlig” kolesterol. Både Roche, Sanofi og Regeneron har startet forsøg med PCSK9 inhibitor.

Endelig er der GlaxoSmithKlines kliniske forsøg med midlet darapladib, som de fik kontrol over via opkøbet af Human Genome Sciences. Men også her har kliniske forsøg allerede blotlagt en del problemer.

Men erfaringer viser, at selv hvis det lykkedes at få disse stoffer på markedet, så sælger de sjældent ret godt. Et område, hvor industrianalytikere ser et potentiale, er indenfor blodfortyndende medicin, men selv her er salget faldet drastisk i senere år, både i USA og Europa. Steen Dalby Kristensen fra Aarhus Universitets Hospital siger: ”Vi vil tage imod det gradvist, og prøve at få mere erfaring med stoffet.”

Læs den originale artikel fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier