MedWatch

Genmutation kan føre til Alzheimers-medicin

Et nyt studie af en sjælden genmutation indikerer, at et helt almindeligt hjernestof kan bruges i behandlingen af Alzheimers sygdom, skriver New York Times.

Et nyt studie publiceret i tidsskriftet Nature af en sjælden genmutation, som beskytter mennesker mod Alzheimers sygdom, giver de hidtil stærkeste beviser for, at forhøjede mængder af et ganske almindeligt hjernestof, beta amyloid, er en drivkraft bag sygdommen. Og det giver fornyet håb om, at anti-amyloid medicin, som allerede er ved at blive udviklet, kan behandle eller endda forebygge sygdommen.

Indtil videre har man ikke haft held med medicinen, men forskere, som ikke var involveret i undersøgelsen, siger, at det tyder på, at medicinalvirksomhedernes satsning på anti-amyloid behandlinger stadig kan blive en succes.

Det har en ”enormt vigtig” betydning for medicinudvikling, siger Dr. David Altshuler, som er ekspert i genomforskning ved Harvard Medical School og Broad Institute of MIT and Harvard.

Og Dr. Samuel Gandy, en Alzheimers forsker, som er leder af Mount Sinai Center for Cognitive Health, kalder opdagelsen den vigtigste indenfor dette felt i to årtier, siden forskere først rapporterede om en mutation, som fører til sygdommen.

Læs hele historien fra New York Times her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier