MedWatch

Milliardærinvestor får kun lidt ud af Amylin

Det tog milliardærinvestoreren Carl Icahn fire år, bitre stridigheder og en retssag at tjene et afkast på 22 procent på Amylin Pharmaceuticals. Samme beløb kunne han have tjent ved at købe en portion sundhedsaktier i stedet, skriver Reuters.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO

Afkastet på Amylin vil sætte yderligere gang i debatten om Icahns bedrifter som aktiespotter, samt hans effekt på de virksomheder, han involverer sig i. Det kan også blive en faktor i hans næste højtprofileret kamp med Forest Laboratories Inc. i den amerikanske sundhedssektor.  
 

Icahn blev investor i Amylin i begyndelsen af 2008 og var medvirkende til, at selskabets ledelse overvejede et salg af virksomheden, selvom hans oprindelige forsøg på at arrangere et salg til virksomhedens daværende diabetesmedicin-partner, Eli Lilly og Co i 2009, mislykkedes.

Bristol-Myers Squibb udmeldte sent fredag aften, at de ville opkøbe Amylin for omkring 5,3 mia dollars for at udvide deres portefølje af diabetesbehandlinger. Her er Ichan den tredje største aktionær med 8,8 procent af aktierne. Bristol-Myers har også indgået en aftale med AstraZeneca Plc, hvorunder AstraZeneca skal betale 3,4 mia dollar for at indgå i samarbejdet om udvikling af Amylins produkter.

Det krævede masser af breve fra Icahn til selskabets ledelse og retssager for at presse virksomheden til at indgå en aftale. Den personlige fortjeneste er dog beskeden i forhold til den legendariske aktivist-investors målestok.

Ifølge en analyse fra Reuters vil Icahns gennemsnitlige omkostningsniveau for hans andel af Amylin sandsynligvis være omkring 25,40 dollar per aktie. Aftalen med Bristol-Myers er 31 dollar per aktie.

Til denne stykpris vil Icahn indkassere en fortjeneste på 80,56 mio. dollar, eksklusiv et aktieudbytte svarende til et 22,05 procent afkast på lidt over fire år. I samme perioden steg det amerikanske S&P sundhedsindekset  med 22,16 procent.

Læs hele artiklen fra Reuters om milliardærinvestoren og hans bedrifter her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier