MedWatch

Biotek bruger flere penge på forskning

Biotekindustrien lader stadig flere penge sive fra deres konti til forskning og udvikling, viser en analyse fra Ernst & Young. Især de børsnoterede virksomheder har fået gang i hjulene.

Biotekvirksomhederne, anført af Amgen Inc. og Celgene Corp., øgede udgifterne til forskning og udvikling i 2011 for andet år i træk efter et drastisk dyk i 2009, viser analyse fra Ernst & Young.

Den globale industri skar 21 pct. ned på forskningsomkostningerne i 2009 i et forsøg på at komme helskindet gennem den økonomiske afmatning. Sidste år voksede investeringerne med 9 procent efter en forøgelse på 2 procent i 2010, skriver det London-baserede konsulentfirma i deres årlige biotek-rapport.

I 2011 øgede 62 procent af de børsnoterede virksomheder i USA deres udgifter til forskning og udvikling.

”For de virksomheder som skar drastisk ned på omkostningerne i 2009 og var forsigtige optimister i 2010 sidder pengene nok en smule løsere i 2011,” skriver Glen Giovannetti og Gautam Jaggi, forfattere til rapporten. ”De børsnoterede virksomheders økonomiske præstationer er mere solide end på noget tidspunkt siden begyndelsen af den globale økonomiske krise.”

Industriens samlede indtægter voksede med 10 procent i 2011, korrigeret for opkøbene af tre af de største virksomheder, ifølge rapporten. Mindre virksomheder med begrænset adgang til kapital kæmper med at finde måder til at finansiere medicinudviklingen på, siger forfatterne. Selvom virksomheder i biotekindustrien rejste 33,4 milliarder dollar i 2011, det højeste beløb siden 2000, så var det primært gennem gældsfinansiering af industriens største virksomheder.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier