MedWatch

Industribaron vender op og ned på markedet for kræftmedicin

Den indiske medicinalmagnat Yusuf Hamied revolutionerede behandlingen af AIDS for mere end ti år siden ved at levere discountmedicin til verdens fattige – nu vil han gøre det samme for kræftbehandling.

Hamied, som er formand for den generiske medicingigant Cipla, skar i sidste måned omkostningerne ned på tre slags medicin mod hjerne-, nyre- og lungekræft i Indien, hvilket gør lægemidlerne op til fire gange billigere.

”Jeg håber, at vi nedsætter priserne på mange flere kræftlægemidler,” siger han til AFP og tilføjer, at han vil levere den billige medicin til Afrika og andre områder.

”At nedbringe prisen på kæftmedicin er et humanitært tiltag.”

Hamied, 76, blev udstødt af vestlige medicinalgiganter, da han for 11 år siden brød deres monopol ved at tilbyde en tredobbelt cocktail af livreddende AIDS-medicin for mindre end 1 US dollar om dagen – blot en tredivtedel af den pris, som de multinationale virksomheder krævede.

Virksomhederne fordømte ham som en tyv af intellektuel ophavsret, mens han beskyldte dem for at være ”globale seriemordere” hvis medicinpriser kostede AIDS-patienter livet.

”Det han gjorde var banebrydende. Det har været utrolig vigtigt i forhold til at redde liv, og det han gør med kræftmedicin er det samme,” siger Leena Menghaney, en advokat fra den humanitære organisation Medecins Sans Frontieres (Læger Uden Grænser, red.)

Læs hele historien fra NY Daily News om de nye kræftmedicinpriser her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier