MedWatch

Industri: Tysk prissystem går ud over patienter

Tysklands nye prissystem har alvorlige slagsider, mener medicinalindustriens europæiske fællesorganisation. En række nye lægemidler har været umulige at lancere.

Foto: Colourbox

I en fællesmeddelelse fra the European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) og tyske VFA, som er en sammenslutning af forskningsbaserede medicinalvirksomheder, opfordres den tyske regering til at genoverveje en række af de ændringer af den tyske prismodel, som blev indført i 2011, efter en række nye lægemidler har vist sig umulige at lancere.

Blandt de specifikke ændringer som EFPIA direktøren, Richard Bergström, finder problematiske er en 16% rabat for nylancerede produkter, samt introduktionen af et internationalt reference-pris-system som fastsætter tyske priser i forhold til andre markeder, såsom Grækenland,

Ydermere blev et prissammenligningssystem som inkluderer generisk medicin til at vurdere prisen på ny medicin også kritiseret.

”Den samlede effekt er, at tyske borgere ikke får adgang til de samme innovative terapier, som er til rådighed for borgere i andre dele af Europa og resten af verden,” siger Bergström.

Læs hele artiklen fra PMLive her.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier