MedWatch

Er der flere Big Biotechs på vej?

Selv om kun få biotekvirksomheder set gennem de historiske briller er gået hele vejen og kommet op i biotek-sværvægtsklassen, er der en snes større selskaber på Nasdaq, der har en realistisk chance, skriver xconomy.com og lister firmaerne.

Foto: Colourbox

Kun få virksomheder har nogensinde har været succesfulde nok til at kunne betegnes som Big Biotech. Hvis bestyrelser og aktionærer ikke besidder visioner og gå-på-mod, vil man om få år se tilbage, og spekulere på, hvorfor Big Biotech uddøde.

Gruppen af Big Biotech omfatter selskaber som Amgen, Gilead Sciences, Biogen Idec og Celgene. De startede som nye og tilfædigt sammensatte virksomheder, men med drømmen om store, uafhængige og rentable forretninger for øje. De har bibeholdt evnen til at skabe nye arbejdspladser og nye lægemidler. De er blevet et fast holdepunkt i en ellers stormfuld industri.

Flere udfordringer

Der er flere udfordringer på markedet i dag, der gør det mere vanskeligt end nogensinde at skabe virksomheder som disse. Det bioteknologiske venture-samfund har ikke længere råd til at opbygge nye virksomheder med Big Biotech- aspirationer.

Det bioteknologiske IPO marked (børsnoteringer, red.)  er tilbageholdende, og Big Pharma virksomheder har en umættelig appetit på at opkøbe erstatninger til deres patentudløbende lægemidler. Aktiemarkedet foretrækker en hurtigt økonomisk gevinst frem for langsigtet potentiale.

Big Pharmas ønskeliste

Alle disse faktorer presser biotekvirksomheder til at sælge til Big Pharma virksomheder. Et eksempel på dette var GlaxoSmithKlines 2,6 mia. dollar fjendtlige overtagelsesbud på Human Genome Science.

San Diego-baserede Amylin Pharmaceuticals er efter sigende også på Big Pharmas ønskeliste.

Hvis disse tilbud bliver gennemført, kan det starte en bølge af fusioner og overtagelser af virksomheder, der vil medføre en væsentlig ændring af den bioteknologiske industri - og ikke nødvendigvis til det bedre, skriver xconomy.com, der lister 21 firmaer fra Nasdaq.

Læs hele artiklen fra xconomy.com her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier