MedWatch

Indisk kontrolinstans beskyldt for korruption

Lægemiddelkontrollen i Indien beskyldes for korruption, efter at have godkendt to store medicinalfirmaers midler uden krav om kliniske studier.

Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

Den førende indiske lægemiddelkontrol (Central Drugs Standard Control Organization),  der fører tilsyn med kliniske forsøg og Indiens 10.000 lægemiddelproducenter,  bliver i en ny rapport, der blev fremsat i det indiske parlament 8. maj, beskyldt for at godkende lægemidler fra virksomheder, herunder Novartis AG (NOVN), GlaxoSmithKline Plc (GSK) og Mumbai-baserede Cipla Ltd (Cipla) uden de påkrævede kliniske forsøg.

I rapporten står også, at stoffer der på grund af deres bivirkninger var forbudt i USA, Europa og flere udviklingslande, var blevet godkendt til salg i Indien.

"Der er tilstrækkelige beviser til at konkludere, at der er hemmelige aftaler og sammenhængen mellem lægemiddelproducenter, nogle funktionærer i CDSCO og nogle medicinske eksperter," skriver de i rapporten. "Sådanne irregulære godkendelser reducerer lægemiddelproducenter omkostninger og arbejde, men sætter  indiske patienter i fare."

Resultaterne afslører et agentur, der muligvis vægter industriens interesser over folkesundheden, i et land hvor salget  af lægemidler i gennemsnit er steget i 14 procent årligt siden 2005. I følge rapporten er kontrolinstansen underbemandet, overbebyrdet med godkendelsesansøgninger af lægemidler og ineffektive  i forhold til regulering af lægemiddelproducenter.

Læs hele Bloombergs artikel om den manglende indiske kontrol her.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier