MedWatch

Udbrud af mæslinger får antallet af vaccinationer til at stige i USA

Der er konstateret udbrud af mæslinger i den nordvestlige del af USA, og det har fået forældre til at trodse den udbredte skepsis og få deres børn vaccineret. Sundhedsmyndighederne håber, at nye tider kan være på vej.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Dylan Martinez

Ti stater i USA har rapporteret om i alt 101 tilfælde af mæslinger, siden kalenderen er blevet bladret til 2019. Det til trods for at sygdommen ellers var blevet erklæret for udryddet for næsten 20 år siden, fremgår det i Berlingske.

Oregon er en af de starter, hvor andelen på 7,5 pct. uvaccinerede børn i børnehavealderen markerer den højeste i landet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Også her er antallet af vaccinationer steget, og det øger sundhedsmyndighedernes håb om, at nye tider kan være på vej. I alt tre gange så mange børn blevet vaccineret i år sammenlignet med samme periode i 2018 i Oregon og det sydvestlige Washington, hvor mæslingeepidemien er særlig udbredt.

"Jeg er optimist," siger dr. Jennifer Vines fra Multnomah Countys sundhedstjeneste, der tog mener, det kan være svært at vurdere på lang sigt. Skepsissen i landet eksisterer stadig.

Udbrud af mæslinger har ramt mindst 20.000 i Congo

Vaccineselskab får millioner i udviklingsstøtte fra Innovationsfonden

FDA's chef vil stoppe prisstigninger på insulin: "Det skal - og vil - ændre sig"

Novo: Også Senatet vil undersøge insulinpriserne i USA 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier