MedWatch

Global indsigt

ASCO 2015: Få overblikket her

Den store, amerikanske kræftkonference ASCO er vel overstået, og flere af de store aktører på onkologiområdet har fremlagt nye, spændende studieresultater. MedWatch giver dig overblikket.

Hvem kan overtage styringen i FDA?

Der går ikke mange år inden direktøren for FDAs Center for Drug Evaluation & Research, Janet Woodcock, går på pension. Men spørgsmålet er, hvem der er i stand til at overtage styringen af de amerikanske lægemiddelmyndigheders allervigtigste funktioner.

Ambassade i Kina: Det er nu, det er nu

Den danske ambassade i Kina mener, at der de næste tre-fem år er en god mulighed for at introducere den næste generation af løsninger inden for sundheds-it til Kina. Men markedsintroduktionen skal ske allerede nu, skriver ambassaderåd Jens Moth. Læs notat her:

Milliard-eventyr: Kinas sundheds-investeringer fortsætter

De seneste tre år har Kina investeret mere end188 milliarder dollar i sundhedsreformer. Frem mod 2015 vil regeringen allokere endnu flere ressourcer til sundhed – markedet for medicinaludstyr vil boome, spår det kinesiske sundhedsministerium.

Frihandelsaftaler kan skabe nyt eksporteventyr

Den 1. juli 2011 indgik EU den hidtil mest ambitiøse og omfattende frihandelsaftale med Sydkorea nogensinde. Størstedelen af toldsatser for farmaceutiske produkter og medicinsk udstyr afskaffes med det samme, mens nogle toldsatser gradvist elimineres. Samtidigt bliver mange ikke-toldmæssige hindringer, så som prisfastsættelses- og refusionsregler, gjort mere gennemsigtige for europæiske virksomheder. Flere aftaler er allerede på vej og kan således bane vejen for nye eksportmarkeder.

Adrenalinsus i den russiske farmaindustri

Gode rammebetingelser og et enormt marked gør, at Rusland i disse år nyder stor interesse fra verdens farma-virksomheder. Senest er landet blevet fremhævet som et af verdens mest attraktive af et anerkendt internationalt analysebureau. Dansk Industri ser muligheder i udviklingen.

Er medicinpriserne løbet løbsk?

Først gjorde nogle amerikanske sygehuslæger det - og nu også den anerkendte avis New York Times i en leder: Lægger alvorligt prispres på industrien. Sanofi gav efter for lægerne.

Sundhedsbomben under Kinas nyvundne velstand

Landet der under De Bitre År for blot 50 år siden oplevede op mod 20 mio. landsmænd dø af hungersnød, står ifølge rapport til at opleve endnu en uforudset katastrofe: En drastisk stigning i antallet af kroniske livsstilssygdomme. Nu bebuder regeringen kontrol og forebyggelse.

Chefrokade i medicinverdenens top

En større chefrokade finder sted i Big Pharma, efter at finansdirektøren i et af de største medicinalselskaber på verdensplan har indtaget topchefstolen hos rivalen. 

Innovation for the low-end market in China

Things move fast in China. Among westerners working in China, it is a rough rule-of-thumb to look at a development in the West, divide the years it took with 3 and then you have the expected development time for the same thing to happen in China.

Japan’s super-aging society and the government’s FutureCity Initiative

Danish Minister for Trade and Investment, Ms. Pia Olsen Dyhr, recently made the key note speech at the International Forum for FutureCity in Japan; arguing for a close cooperation between the two countries when it comes to welfare technology, including the development of future cities. The Japanese government has launched a program called FutureCity  – here are the key elements of the plan:

Sundhedsvæsen i Spanien under pres

Den økonomiske krise i Spanien har været en hård omgang for de lægemiddelvirksomheder, der opererer på det spanske marked. Priserne på medicin har fået et hak nedad, konkurrencen fra kopi-produkter er skærpet. Mange virksomheder i medicinal- og medicosektorerne oplever, at deres tilgodehavende ikke er blevet betalt. Et nyt initiativ skal rette op på betalingsevnen.

Ny tysk lovgivning skal lette adgang for medicinsk udstyr

Tyskland er et af de lande, som bruger flest penge på sundhedssystemet verden over, og med en ny lovgivning siden årsskiftet smidiggøres adgangen for innovativt medicinsk udstyr til markedet. Men som noget nyt indføres en afprøvningsfase.

1 - 25 af 31

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier