Tip os
Log ind
HenrikUllum.jpg
"Vi nærmer os situationen, hvor lægerne i deres samarbejde med industrien skal være mere katolske end paven," siger Henrik Ullum, formand for Lægevidenskabelige Selskaber.

Læger: Medicinrådet truet af sammenbrud

MedWatch:

Reglerne for industriens samarbejde med læger, der rådgiver regionernes Medicinråd, er blevet strammet i en sådan grad, at det truer rådets arbejde, mener sammenslutningen af lægevidenskabelige selskaber. Medicinrådet fastholder, at strenge krav er nødvendige.


AF MIKKEL AABENHUS HEMMINGSEN
Offentliggjort 17.05.17 kl. 06:34

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste MedWatch

Forskning: For meget D-vitamin er livsfarligt

Ældre skal huske d-vitaminjpg MedWatch:

Opsigtsvækkende dansk forskning afslører, at D-vitamin i høje doser øger risikoen for slagtilfælde og blodprop.

Studie: Lægemidler styrkes af fokus på surrogatmål

MedWatch:

Patienter får det bedre af lægemidler, der har fokus på surrogatmål frem for relevante kliniske mål. Det viser et studie, der er publiceret i British Medical Journal.

Danmarks diskrete milliardærer

MedWatch:

Danmark holder på flere milliardærer end dem fra familier bag storkoncerner som Mærsk, Lego og Velux. En lille håndfuld af de diskrete danske milliardærer har avlet formuen i life science branchen, viser en analyse.

Lancering af muskelsvindsmiddel sat på stand-by

MedWatch:

Amerikanske Marathon Pharmaceuticals, der har fået godkendt et gammelt middel mod muskelsvind, er på vej ud i en regulær shitstorm på grund af sin prissætning af midlet, og sætter nu lanceringen på pause.

Markant upside i Onxeo efter kapitaltilførsel

MedWatch:

Flere faktorer gør aktien i biotekselskabet Onxeo attraktiv, mener Økonomisk Ugebrev.

Abena-chefs formue svulmer

MedWatch:

Abena-bossen Preben Terp-Nielsens personlige selskab afslører en særdeles pæn egenkapital, der på tre år er vokset med omkring 100 mio. kr.

Forsiden lige nu

Analytiker: Særdeles stærke fedmedata fra Novo Nordisk

Fedme.jpg Medicinal & Biotek:

Resultaterne fra et fase 2-forsøg med semaglutid til behandling af fedme mere end lever op til FDAs krav til fedmemidler, mener Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen.

Nye fremskridt i løvens biologiske sats

Medicinal & Biotek:

Biotekselskabet Argenx har klaret sig helskindet igennem det prækliniske arbejde på det stof, som Leo Pharma har investeret i. Næste stop er fase 1. Godt for det biologiske sats, lyder det fra forskningsdirektør Kim Kjøller.

Sklerosemiddel fra Roche reducerer risiko for handicap

Medicinal & Biotek:

Nye resultater fra Roches studier med sklerosemidlet Ocrevus viser positive effekter på patienter, og reducerer risikoen for at blive bundet til en kørestol.

De første studieresultater: Overvægtige taber sig med Novo Nordisks fedmehåb

Medicinal & Biotek:

Novo Nordisk fører an i jagten på at udvikle medicin, som kan smelte kilo af overvægtige kroppe. Spritnye resultater for GLP-1-analogen Semaglutid viser de første gode takter for medicinalkoncernens næste fedmehåb. (opdateret)

Lundbeck-direktør: Jeg var klar over, at FDA så det på en anden måde

Medicinal & Biotek:

Om Lundbeck vil forsøge en tredje gang at få udvidet indlægssedlen på antidepressivet Trintellix i USA er endnu uvist, siger forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen for hvem, nattens afslag fra FDA ikke var en fuldstændig overraskelse.

Novo Seeds investerer millioner i potentielt guldæg

Medicinal & Biotek:

Nyt biotekselskab, der udspringer fra Københavns Universitet, har fået 20 mio. kr. fra Novo Seeds til at udvikle lægemiddel til behandling af diabetes, fedme og fedtlever.

ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE