Log ind
Lene Skole billede.jpg
Foto: Niels Hougaard, POLFOTO

Magtfuld erhvervskvindes succes afhænger af Lundbeck

Mennesker:

Interview: Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden, er en af Danmarks mest magtfulde erhvervskvinder og har spillet en nøglerolle i medicinalselskabet Lundbecks transformation. "Hvis man har meget høje ambitioner, så er der jo altid en risiko for, at man ikke når dem," siger hun selv.


Af BENJAMIN WERNER CHRISTENSEN
Offentliggjort 11.03.16 kl. 15:05

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste Mennesker

Her er life sciences nye ministre

løhde.jpg Mennesker:

Weekenden førte til et nyt regeringsgrundlag for VLAK-regeringen, og mandag morgen har trekløverregeringen så præsenteret sit nye ministerhold. Det fører til en række ændringer på life science-industriens interesseområder.

Lægemiddelstyrelsen henter enhedschef fra industrien

Mennesker:

Lægemiddelstyrelsen har hentet en enhedschef ind fra industrien, som skal lede styrelsens bestræbelser med at styrke kompetencerne inden for lægemiddelvurdering.

Jes Søgaard nu fastansat professor

Mennesker:

Sundhedsøkonomen Jes Søgaard har vekslet en deltidsstilling til et adjungeret professorat ved siden af sin chefstilling hos Kræftens Bekæmpelse.

Magasin kårer medicinalchefer som fremtidens ledere

Mennesker:

Executive search-virksomhed udpeger to chefer fra Astra Zeneca og Novo Nordisk som ’rising stars’ og billedet på den ledertype, der er brug for i dansk erhvervsliv for fremtiden.

Tidligere forskningsdirektør er innovationens julemand

Mennesker:

Profil: Efter 18 år i det private erhvervsliv blandt andet som forskningsdirektør i Leo Pharma havde Tore Duvold både fordomme og betænkeligheder ved at skulle arbejde i det offentlige. Alligevel tog han springet ”over på den anden side” som vicedirektør i Innovationsfonden, hvor han netop har været med til at uddele sin første pulje penge.

”Der har været nogle af de sejre, hvor man tænkte: Yes, nu er vi sgu med i det fine selskab”

Mennesker:

PORTRÆT: Når august rinder ud, så rinder Søren Carlsens mange år som chef for Novo Ventures og Novo Seeds også ud. I et interview med MedWatch fortæller han om sejre og tvivl, om et svært valg mellem forskervejen og venturevejen, og hvad hans forhåbninger om det nye kapitel i hans karriere er. Og så får pensionskasserne en opsang.

Forsiden lige nu

Nuevolution henter millioner til cancerprojekt

Nuevolution.JPG Medicinal & Biotek:

Danske Nuevolution har hentet et tocifret millionbeløb fra Innovationsfonden til et nyt forskningsprojekt om udvikling af nye skræddersyede kræftbehandlinger i samarbejde med en entreprenant forsker ved Københavns Universitet.

Tyggegummifamilie er tæt på milliardsalg

Medicinal & Biotek:

Inden nytår forventes nikotintygge-gummikoncernen Fertin Pharma at være solgt, erfarer Finans. Prisen vil formentlig lande lige nord for 2 mia. kr., som familien Bagger-Sørensen kan stikke i lommen.

Konkurrent baner vejen for Novo med ny godkendelse

Medicinal & Biotek:

Medicinalselskabet Eli Lilly har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af, at diabetesmidlet Jardiance reducerer risikoen for hjertekar-død.

MW-indeks: Nær ved og næsten for Novo

Medicinal & Biotek:

Novo Nordisk kunne for en sjælden gangs skyld næsten toppe ugens indeks over kursstigninger blandt de børsnoterede life science-selskaber som følge af klinisk succes. Selv samme succes ramte dog tilsyneladende et andet dansk selskab hårdt på børsen.

Celleterapi viser lovende takter på Genmab-område

MedWatch anbefaler:

En eksperimentel behandling baseret på specialtilpassede immunceller har vist lovende resultater til behandling af den samme type knoglemarvskræft, som danske Genmab søger at behandle med sit kerneaktiv Darzalex.

AstraZeneca indgår millardaftale med lille biotekselskab

Medicinal & Biotek:

Britisk-svenske AstraZeneca har indgået et samarbejde med et mindre amerikansk biotekselskab om nye terapier mod blandt andet respiratoriske lidelser og hjertesygdomme.

ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE