Log ind
Peter Kürstein.jpg

Minister henter hjælp hos tidl. Radiometer-topchef

Mennesker:

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har udpeget den tidligere Radiometer-topchef Peter Kürstein som ny formand for Virksomhedsforum for enklere regler.


AF STEFAN SINGH KAILAY
Offentliggjort 24.02.16 kl. 20:23

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste Mennesker

Novo-direktør får professorat

Mennesker:

Direktøren for diabetesforskningen i Novo Nordisk skal som professor på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet blandt andet profilere proteinlægemiddelforskningen internationalt.

Sophie Hæstorp: Sådan ser vi på samarbejdet med industrien

Mennesker:

Som formand i Region Hovedstaden og formand for Amgros har Sophie Hæstorp Andersen en markant berøringsflade med life science-industrien. På et morgenmøde hos MedWatch tager hun os med ind i maskinrummet hos det offentlige og fortæller blandt andet om samarbejdet med den private sektor, om NEXT og om det kommende medicinråd. Tør du misse det?

Novo-direktør får magtfuld formandspost

Mennesker:

Københavns Universitet får ny bestyrelsesformand, og valget er faldet på en af Novo Nordisks koncerndirektører.

Direktør forlader MSD Danmark

Mennesker:

MSD's danske direktør forlader nu posten for at rykke videre i organisationen.

Riget: Klinikchef skal trække sig fra eget firma

Mennesker:

En professor og klinikchef er af Rigshospitalets ledelse blevet bedt om hurtigst muligt trække sig fra det selskab, han er medejer og medstifter af.

(opdateret 30.03.2017 - Det bør bemærkes, at denne artikel omhandler det tidligere Cardiolab, der fra 2015 er ført videre på nyt fagligt grundlag og med ny ledelse. Denne artikel omhandler altså ikke det nuværende CardioLab)

Min første dag som ny direktør

Mennesker:

31 nye medarbejdere, it-systemer og møde med den personlige assistent. MedWatch har taget en snak med Medicinrådets direktør om hans første dag i det råd, der nu er aktivt.

Forsiden lige nu

Janssen bruger gylden kupon på psoriasismiddel

janssen.jpg Medicinal & Biotek:

Amerikanske Janssen har valgt at bruge en særlig kupon, som man fik fra FDA i 2012, til at fremskynde evalueringen af et nyt antistof til behandling af psoriasis. Sådanne kuponer er tidligere blevet solgt for flere milliarder kroner.

Onxeo får lov at fortsætte vigtigt leverkræftstudie

Medicinal & Biotek:

Fransk-danske Onxeo har fået grønt lys til at fortsætte et vigtigt fase 3-studie med sin levermiddelkandidat Livatag til behandling af primært leverkræft. De første data forventes inden længe.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

Medico & Rehab:

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men også betyder at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

Færre ansøgninger om kliniske forsøg

Medicinal & Biotek:

Lægemiddelstyrelsen har i 2016 oplevet et lille fald i antallet af ansøgninger om kliniske forsøg med lægemidler, men antallet af forsøgspersoner vokser.

Sydbank: Færre dage i april trækker ned i Darzalex-salg

Medicinal & Biotek:

Selvom salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex er faldet, er det bedre end Sydbanks forventninger. Analytiker Søren Løntoft mener, at faldet skyldes færre arbejdsdage i april - ikke en generel opbremsning i afsætningen af midlet.

Merck får godkendt kræfthåb mod særlig biomarkør

Medicinal & Biotek:

Merck har fået amerikansk godkendelse af sit helt store lægemiddelhåb Keytruda til behandling af en lang række kræfttyper, som udviser en særlig genetisk biomarkør. Det er første gang nogensinde, at FDA godkender et middel på baggrund af en biomarkør i stedet for det sted i kroppen, hvor tumoren findes.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE