Log ind
aktie vækst.jpg

MedWatch-indeks: Novo-nedtur bryder grøn bølge

Medicinal & Biotek:

Det har været en ganske stærk start på året for de danske life science-selskaber på fondsbørsen i København. En lang række af selskaberne har set markant tocifret vækst i aktieprisen siden årskiftet, og kun to selskaber er gået tilbage i årets første kvartal.


AF MARTIN HAVTORN PETERSEN
Offentliggjort 03.04.17 kl. 16:56

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste Medicinal & Biotek

Novo vil udvide fedmeforretning til Latinamerika

Maziar Mike Doustdar.jpg Medicinal & Biotek:

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk oplever så stor succes med sin fedmebehandling Saxenda, at denne del af forretningen nu skal udvides til Latinamerika. Det siger direktøren for Novos internationale forretning ifølge Reuters.

Sanofi spår digital revolution af diabetesbehandling

Medicinal & Biotek:

En mere digitaliseret behandling kan betyde store fordele for diabetespatienter og besparelser for sundhedssystemerne, lyder det fra direktørerne for henholdsvis diabetesforskning og Global Integrated Care hos Sanofi. Selskabet vil gå forrest i den revolution, blandt andet med et storstilet samarbejde med Google-selskabet Verily.

Trump holder fingrene fra medicinpriserne i USA trods kritik

Medicinal & Biotek:

Præsident Donald Trumps budgetforslag lægger ikke op til gennemgribende ændringer af priser på medicin trods løfter om at reformere systemet.

Novo-rival skuffer i kæmpe hjertekarstudie

Medicinal & Biotek:

AstraZenecas GLP-1-middel Bydureon har ikke formået at sænke risikoen for hjertekarkomplikationer i et studie med mere end 14.000 diabetespatienter. Dermed er Novo Nordisk fortsat det eneste selskab, som har vist hjertekarfordele fra et lægemiddel i den klasse. Men blikket rettes nu mod Eli Lilly.

Zealand-partner ser mulighed for kunstig bugspytkirtel i 2020

Medicinal & Biotek:

Amerikanske Beta Bionics, som er partner til Zealand Pharma, planlægger at have en kunstig bugspytkirtel klar i 2020/2021, og sigter efter dermed efter et langt større marked end de traditionelle insulinpumper.

Første EMA-kriterier på plads

Medicinal & Biotek:

Der er kommet mere klarhed om kriterierne til det land, som skal huse det Europæiske Lægemiddelagentur. Danmark står fortsat stærk, men nogle opgaver mangler.

Forsiden lige nu

Janssen bruger gylden kupon på psoriasismiddel

janssen.jpg Medicinal & Biotek:

Amerikanske Janssen har valgt at bruge en særlig kupon, som man fik fra FDA i 2012, til at fremskynde evalueringen af et nyt antistof til behandling af psoriasis. Sådanne kuponer er tidligere blevet solgt for flere milliarder kroner.

Onxeo får lov at fortsætte vigtigt leverkræftstudie

Medicinal & Biotek:

Fransk-danske Onxeo har fået grønt lys til at fortsætte et vigtigt fase 3-studie med sin levermiddelkandidat Livatag til behandling af primært leverkræft. De første data forventes inden længe.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

Medico & Rehab:

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men også betyder at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

Færre ansøgninger om kliniske forsøg

Medicinal & Biotek:

Lægemiddelstyrelsen har i 2016 oplevet et lille fald i antallet af ansøgninger om kliniske forsøg med lægemidler, men antallet af forsøgspersoner vokser.

Sydbank: Færre dage i april trækker ned i Darzalex-salg

Medicinal & Biotek:

Selvom salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex er faldet, er det bedre end Sydbanks forventninger. Analytiker Søren Løntoft mener, at faldet skyldes færre arbejdsdage i april - ikke en generel opbremsning i afsætningen af midlet.

Merck får godkendt kræfthåb mod særlig biomarkør

Medicinal & Biotek:

Merck har fået amerikansk godkendelse af sit helt store lægemiddelhåb Keytruda til behandling af en lang række kræfttyper, som udviser en særlig genetisk biomarkør. Det er første gang nogensinde, at FDA godkender et middel på baggrund af en biomarkør i stedet for det sted i kroppen, hvor tumoren findes.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE