Log ind
GMP_high.jpg
Foto: Orexo AB/ PR

AstraZeneca køber ind hos svenske Orexo

Medicinal & Biotek:

AstraZeneca har valgt at udnytte en option i en aftale med det dansk-ledede, svenske biotekelskab Orexo, og det betyder et farvel til et aktiv og et goddag til et tocifret millionbeløb for biotekfirmaet.


AF STEFAN SINGH KAILAY
Offentliggjort 17.03.16 kl. 12:46

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste Medicinal & Biotek

Aamund: Tøsedrengene må sælge ud

21355851 - 23_12_2010 - Asger Aamund, erhvervsmand - SVENNEVIG NIKOLAJ.jpg Medicinal & Biotek:

Bavarian Nordics aktiekurs har taget sig nogle knubs i år, men stort set alle analytikere siger "køb aktien". Én fremtrædende aktionær og tidligere formand mener, at "aktiemarkedet og Bavarian Nordic lever hver sit liv", og at der skal én ting til, før kursen vender.

Branchen skriger på arbejdskraft

Medicinal & Biotek:

På trods af varslede fyringer hos blandt andet Novo Nordisk og Leo Pharma, så mangler life science-industrien generelt arbejdskraft, lyder det fra brancheorganisationerne, der forudser, at det vil resultere i, at flere opgaver ryger af danske hænder.

Lundbeckfonden smider tocifret millionbeløb i dansk hjerneforskning

Medicinal & Biotek:

Et nyt femårigt hjerneprojekt skal kaste lys over tre centrale processer i hjernen blandt andet i forbindelse med Parkinsons sygdom. Lundbeckfonden støtter projektet med op til 60 mio. kr.

Tysk selskab sultent efter Darzalex-salg

Medicinal & Biotek:

Analytikere vurderer, at det tyske selskab Morphosys kan snuppe op til 10 pct. af profitten fra salget af Genmabs Darzalex, hvis tyskerne vinder en patentstrid mellem de to parter.

Novo-produkt mister terræn i USA

Medicinal & Biotek:

Novo Nordisk må notere, at det offentlige amerikanske sundhedsprogram Medicare skærer i tilskuddet til basalinsulinproduktet Levemir, mens selskabets store håb ikke vinder terræn.

Alvorlige leverskader stopper kræftstudie i fase 3

Medicinal & Biotek:

Et fase 3-studie med en kræftkandidat fra japanske Daiichi og partneren Plexxikon er blevet sat på hold efter flere tilfælde af alvorlige leverskader hos patienterne i studiet.

Forsiden lige nu

Biotekfyrtårnet Symphogen er historien om milliarderne, håbet og frygten for fiasko

Biotek - colourbox.jpg Medicinal & Biotek:

Dansk bioteks mange fiaskoer trækker stadig et dystert spor. Selvom Genmab lyser op, er det bydende nødvendigt, at Symphogen lykkes.

EU slår ned på tysk prisregulering af receptmedicin

Medicinal & Biotek:

Tysklands regler for receptpligtig medicin strider imod den frie handel på det indre marked, mener EU-Domstolen. Afgørelsen kan betyde øget konkurrence og i sidste ende billigere medicin til patienterne.

Karolinska-selskab går efter børsen

Medicinal & Biotek:

Et af Karolinska Developments porteføljeselskaber skifter navn og sigter efter en snarlig børsnotering til at sikre den videre udvikling af en lægemiddelkandidat, der netop nu undersøges i et fase 2-studie i Bahrain.

FDA-direktør skoser Sarepta

Medicinal & Biotek:

Endnu engang kommer Sareptas omstridte muskelsvindsmiddel under beskydning. Denne gang fra FDA.

Symphogen-investorer håber på et nyt Genmab

Medicinal & Biotek:

I takt med at Symphogen begynder at nærme sig en mulig børsnotering, stiger investorernes forventninger til, at biotekselskabet kan blive det næste Genmab.

Danske direktører fører svensk selskab mod første plus

Medicinal & Biotek:

Det svenske medicinalselskab Orexo, som har både dansk topchef og finansdirektør samt Novo A/S i ejerkredsen, nærmer sig efter et stærkt kvartal sit første årlige overskud siden opstarten i 1995. Og det er, selv om en patenttvist med Actavis angående svenskernes kerneaktiv stjæler fokus og ressourcer.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE