Det britisk-baserede biotekselskab GW Pharmaceuticals, som har en mission om at udvikle lægemidler på baggrund af stoffer, der findes i cannabis, meldte mandag om stærke resultater i et fase 3-studie med en af sine lægemiddelkandidater. Og aktiemarkedet kvitterede straks ved at sende selskabets aktie markant i vejret.

Det skriver Reuters.

GW skriver i en meddelelse, at kandidaten Epidiolex, der er baseret på cannabisstoffet cannabidiol, har vist sig effektiv som behandling af børn med en sjælden, men meget alvorlig type epilepsi kaldet Dravet syndrom. Her nedbragte kandidaten antallet af svære epilepsianfald for patienterne med 39 pct., mens antallet af anfald i en kontrolgruppe, der fik placebo, faktisk steg med 13 pct.

Gør klar til ansøgning

Studiet med 120 patienter er det første af fire fase 3-studier med Epidiolex, som skal danne baggrund for en ansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

”I lyset af disse positive data vil vi nu bede om et pre-NDA-møde (New Drug Application, red.) med FDA for at diskutere vores foreslåede regulatoriske insendelse. Vi ser også med spænding frem mod de kommende resultater fra de to fase 3-studier i Lennox-Gastaut syndrom og det andet vigtige studie i Dravet syndrom,” udtaler selskabets adm. direktør, Justin Gover, med henvisning til de resterende dele af fase 3-programmet for Epidiolex.

Lægemiddelkandidaten har fået tildelt både Orphan Drug- og Fast Track-status af de amerikanske lægemiddelmyndigheder inden for behandling af Dravet syndrom, da der på nuværende tidspunkt ikke er nogen godkendte behandlinger mod sygdommen.

Store kommercielle muligheder

Ifølge Reuters reagerede aktiemarkedet yderst positivt på nyheden om det vellykkede studie, og GW Pharmaceuticals’ aktie steg med hele 68 pct. i værdi mandag på Nasdaq-børsen.

Biotekselskabet har allerede fået godkendt sin første cannabis-baserede behandling, Sativex, til behandling af multipel sklerose i mere end 20 lande.

Men ifølge nyhedsbureauet distribueres dette produkt af partnere gennem samarbejdsaftaler, mens GW har de fulde rettigheder til Epidiolex. Og derfor er de kommercielle udsigter for dette middel også langt bedre for selskabet.

  Britisk cannabis-selskab rykker til USA  

  Briter opnår nye genveje for cannabis-middel  

  Cannabis-middel mod epilepsi får amerikansk patent  

  Cannabis-behandling til nyfødte scorer gennembrud