MedWatch

Europæisk medvind til Genmab-rival

Bristol-Myers Squibbs kræftmiddel Empliciti er efter en positiv anbefaling fra CHMP nu meget tæt på at blive godkendt til det europæiske marked. Rivalen til Genmabs Darzalex er dermed umiddelbart pænt foran.

Amerikanske Bristol-Myers Squibb ser ud til at få et pænt forspring på det europæiske marked i forhold til partnerne Janssen og Genmab, når det kommer til behandlingen af kræftformen myelomatose.

I hvert fald har selskabets middel Empliciti - der er en direkte rival til Janssen og Genmabs Darzalex - fået en positiv anbefaling af det rådgivende ekspertpanel CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

"CHMP anbefalede udstedelse af en markedsføringstilladelse i henhold til accelereret vurdering for Empliciti (elotuzumab) til behandling af myelomatose. Empliciti skal anvendes i kombination med lenalidomid og dexamethason til behandling af patienter, der har modtaget mindst én tidligere behandling," skriver EMA på sin hjemmeside.

Den endelige godkendelse fra EU-Kommissionen er som regel nærmest en formalitet, og BMS er altså markant længere fremme i processen end Genmab og Janssen. Den 25. januar udsendte EMA en dagsorden for det møde, hvorpå man nu har besluttet at anbefale en godkendelse af Empliciti, og heraf fremgik det, at Darzalex var nået til dag 120 i behandlingsprocessen. Herfra går der normalt mellem fire og seks måneder, førend en eventuel anbefaling bliver en realitet.

Darzalex er godkendt til behandling af myelomatose og lanceret på det amerikanske marked, hvilket Empliciti i øvrigt også er.

Genmabs Darzalex kan få konkurrence fra ny kant

ASH-studier vidner om øget konkurrence for Genmab-midler

BMS afslører pris på ny Darzalex-rival

BMS-succes - godt for Genmab

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier