Amerikanske Bristol-Myers Squibb ser ud til at få et pænt forspring på det europæiske marked i forhold til partnerne Janssen og Genmab, når det kommer til behandlingen af kræftformen myelomatose.

I hvert fald har selskabets middel Empliciti - der er en direkte rival til Janssen og Genmabs Darzalex - fået en positiv anbefaling af det rådgivende ekspertpanel CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

"CHMP anbefalede udstedelse af en markedsføringstilladelse i henhold til accelereret vurdering for Empliciti (elotuzumab) til behandling af myelomatose. Empliciti skal anvendes i kombination med lenalidomid og dexamethason til behandling af patienter, der har modtaget mindst én tidligere behandling," skriver EMA på sin hjemmeside.

Den endelige godkendelse fra EU-Kommissionen er som regel nærmest en formalitet, og BMS er altså markant længere fremme i processen end Genmab og Janssen. Den 25. januar udsendte EMA en dagsorden for det møde, hvorpå man nu har besluttet at anbefale en godkendelse af Empliciti, og heraf fremgik det, at Darzalex var nået til dag 120 i behandlingsprocessen. Herfra går der normalt mellem fire og seks måneder, førend en eventuel anbefaling bliver en realitet.

Darzalex er godkendt til behandling af myelomatose og lanceret på det amerikanske marked, hvilket Empliciti i øvrigt også er.

  Genmabs Darzalex kan få konkurrence fra ny kant

  ASH-studier vidner om øget konkurrence for Genmab-midler

  BMS afslører pris på ny Darzalex-rival

  BMS-succes - godt for Genmab