Log ind
JanVanDerWinkel02.jpg
Foto: Carsten Bundgaard

Ukuelig, hollandsk optimist blev Genmabs redning

Medicinal & Biotek:

Portræt: Han blev set som en overgangsfigur i rollen som adm. direktør i biotekselskabet Genmab. Fem et halvt år senere har hollandske Jan van de Winkel gjort alle fordomme til skamme og har sendt milliarder og atter milliarder i favnen på investorerne.


AF BENJAMIN WERNER CHRISTENSEN
Offentliggjort 28.01.16 kl. 19:19

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste Medicinal & Biotek

Genmab vil rulle Darzalex ud til endnu flere kræfttyper

laboratory-equipment-with-technicianGenmab.jpg Medicinal & Biotek:

Genmabs kerneaktiv Darzalex har så godt som erobret markedet for behandling af knoglemarvskræft, og nu skal lægemidlet for alvor til at undersøges til behandling af solide tumorer som blandt andet lungekræft. Darzalex har allerede vist yderst lovende takter i kombination med anden type kræftbehandling, siger adm. direktør Jan van de Winkel.

Genmab presser ATP til smertegrænsen

Medicinal & Biotek:

Et ekstraordinær lukrativ bonusordning til udenlandske direktionsmedlemmer i Genmab er kun blevet godkendt med nød og næppe på selskabets generalforsamling. Storaktionæren ATP vil ikke strække sig meget længere nu, skriver Børsen i dag.

Novo genindsender registreringsansøgning for Fiasp i USA

Medicinal & Biotek:

Den danske diabeteskoncern har allerede lanceret det nyeste skud på stammen i sin portefølje af insulinpræparater i Canada. Produktet forventes at blive rullet ud i de første europæiske lande i de kommende måneder.

Læger uden grænser udfordrer patent

Medicinal & Biotek:

Hjælpeorganisationen Læger Uden grænser gør nu indsigelser mod et medicinalfirmas patent på et lægemiddel, der kan redde mio. af liv. Sagen er forelagt Den Europæiske Patentmyndighed.

Så meget bruger medicinalselskaberne på F&U

Medicinal & Biotek:

Der omsættes for adskillige milliarder dollars i den globale medicinalindustri hvert år, men der bruges også gigantiske summer på at sikre, at nye lægemidler finder vej til markedet. Det viser en ny opgørelse fra EvaluatePharma med al tydelighed.

Leo Pharma vinder patentsag

Medicinal & Biotek:

Den danske medicinalkoncern Leo Pharma har vundet en patentsag mod israelske Teva ved de canadiske domstole. Selskabet kalder det en sag, "der har stor betydning for vores aktiviteter på det canadiske marked".

Forsiden lige nu

Lif vil have flere ressourcer til Medicinrådet

Ida_Sofie_Jensen_3_pressebillede.jpg Medicinal & Biotek:

En potentiel fordobling af sager i Medicinrådet i forhold til beregnet, bekymrer koncerndirektøren for Lægemiddelindustriforeningen, der mener, at Danske Regioner bør tilføre flere ressourcer til rådet.

Medicon Valley-direktør: Kamp mellem Danmark og Sverige er ikke godt

Medicinal & Biotek:

Det er gået fremad med beskæftigelsen i life science-sektoren i Medicon Valley, men nye politiske slagsmål mellem Danmark og Sverige har sat hindringer op for den integration, som Medicon Valley Alliance anser som bydende nødvendig, hvis regionen skal udvikle sig.

Bestyrelsesformand ser "vanskelig ledelsesopgave" i Lundbeck

Medicinal & Biotek:

Lars Rasmussen, formand i Lundbeck, er svært tilfreds med det forgangne år. Den største udfordring bliver næste fase af den store transition.

Ny alliance går sammen i kampen mod superbakterier

Medicinal & Biotek:

333 mio. kr. investeres i 11 biotech-selskaber til forskning i farlige superbakterier.

Roche-partner søger milliard til kræftstudier

Medicinal & Biotek:

Det amerikanske biotekselskab Blueprint vil nu hente en milliard kroner til at føre flere kræftkandidater gennem den kliniske udvikling frem til 2019.

Britisk selskab skal udvikle psoriasismiddel for Merck

Medicinal & Biotek:

Den tyske life science-koncern Merck KGaA har hyret et britisk kontraktforskningsselskab til at udvikle en antistofbaseret behandling mod psoriasis og andre inflammationssygdomme. Kandidaten retter sig mod samme biologiske mål, som et af Leo Pharmas nye kerneaktiver.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE