Log ind
takeda1.jpg
Foto: Takeda/ PR

Takeda køber fabrik og indgår samarbejde med Lundbeck-selskab

Medicinal & Biotek:

Japanske Takeda overtager en produktionsenhed fra en amerikansk konkurrent, mens man også har indgået en aftale med et fransk biotekselskab, der har Lundbeckfond Ventures i ejerkredsen, om udvikling af nye lægemidler mod mave-tarmsygdomme.


AF MARTIN HAVTORN PETERSEN
Offentliggjort 06.01.16 kl. 11:25

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste Medicinal & Biotek

Novos ejer overvejer frasalg af selskabets aktier

Novo Nordisk hovedkvarter2.jpg Medicinal & Biotek:

For at finansiere en opkøbsstrategi kigger Novo Nordisks ejer, Novo A/S, nu på at reducere sin beholdning af aktier i selskabet og dermed komme tæt på et historisk lavt niveau.

Aktionærer foreslår goder på Novos generalforsamling

Medicinal & Biotek:

Når Novo Nordisk i morgen holder generalforsamling i Bella Center vil aktionærerne diskutere gratis parkering og borddækning i forbindelse med fremtidige aktinærmøder. Punktet skal behandles lige efter et forslag om ændringer af aflønningsprincipperne for ledelsen.

Enten åbner medicinalindustrien op, eller også taber den til teknologikæmperne

Medicinal & Biotek:

Både Novartis og Roche er enige om, at industrien har brug for at samarbejde mere åbent med IBM, Google og Apple, hvis de i sandhed vil skifte fokus fra at være ’pillebaseret’ til at være ’resultatbaseret’ og fortsat være i førersædet. ”Vi tillader nogle af verdens største teknologifirmaer at blive outcome-baserede firmaer inden for den biofarmaceutiske sfære,” lyder formaningen fra Novartis.

Løvens rival fortsætter sin genopfindelse

Medicinal & Biotek:

For godt to år siden fik Leo Pharma en ny rival i form af Almirall, da det spanske selskab med friske milliarder i ryggen genopfandt sig selv som en dermatologisk aktør. Chefen for selskabets eksterne samarbejder fortæller om de tre spor, man forfølger mod en stærkere position i markedet.

Big pharma vil købe morgendagens forskning i dag

Medicinal & Biotek:

De store medicinalkoncerner jagter ifølge en venturechef og manden, der spinder virksomheder ud fra et par af verdens førende forskningsinstitutioner, aktiver på et tidligere og tidligere forskningsstadie. ”Det er nærmest skizofrent,” lyder det.

Sanofi-direktør skyder huller i Zika-kritik

Medicinal & Biotek:

Sanofis forskningsdirektør Elias Zerhouni skyder tilbage mod Bernie Sanders' kritik af selskabets Zika-aftale med det amerikanske militær i et åbent brev til New York Times.

Forsiden lige nu

Dansk Aktionærforening: "Novo-bestyrelsen har fejlet"

Göran Ando4.jpg Medicinal & Biotek:

Hos Dansk Aktionærforening mener man ikke, at bestyrelsen i Novo Nordisk har været sin opgave voksen, og man presser på for at få formand Göran Ando til at takke af.

ATP stærkt utilfreds med Novo-præstation - efterlyser opkøb

Medicinal & Biotek:

Novo Nordisk-toppen er udmærket klar over, at 2016 var et forfærdeligt år for aktionærerne. Pensionskassen ATP var bestemt heller ikke tilfreds.

Lundbeck et skridt nærmere EU-godkendelse af nøgleprodukt

Medicinal & Biotek:

Danske Lundbeck er nu et skridt tættere en godkendelse i Europa af skizofrenimidlet Rexulti, der er et af selskabets fem nøgleprodukter.

Novo får igen Statoils eksboss i bestyrelsen

Medicinal & Biotek:

Bestyrelsen hos Novo Nordisk kunne torsdag byde to nye medlemmer velkommen.

Biogen-sejr er gode nyheder for Forward Pharma

Medicinal & Biotek:

Amerikanske Biogen har vundet en vigtig sejr i en patentstrid mod en hedgefond-manager angående sit hovedaktiv Tecfidera. Og det er gode nyheder for det danske biotekselskab Forward Pharma, skriver EP Vantage.

ALK giver betingede aktier og optioner til toppen

Medicinal & Biotek:

Topchef i ALK Carsten Hellmann har sammen med fire andre direktionsmedlemmer fået tildelt aktieoptioner og betingede aktier for millioner.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE