MedWatch

Medie: Nu begynder Kåre Schultz' oprydning i Teva

Forskningschefen og 4.000 ansatte står til fyring i Teva, melder israelsk medie.

Knap en måned inde i sin ansættelse som topchef i den israelske medicinalvirksomhed Teva er Kåre Schultz klar til at rulle sin plan ud over virksomheden.

Det betyder blandt andet, at tusindvis af ansatte i primær USA og Israel står til fyring, beretter det israelske medie Calcalist, der også kan berette at selskabet ønsker at skille sig af med den forskningschef Michael Hayden, der har været i virksomheden siden 2012.

Ifølge mediet vil Teva nedlægge 20-25 pct. af de 6,860 stillinger i Israel og mere end 10 pct. af de ca. 10.000 amerikanske stillinger. I Europa vil de ansatte kun i mindre grad blive berørt af spareplanerne, fortæller kilder til Calcalist.

Den israelske koncern har gennem længere tid haft problemer med at sikre væksten, og særligt forretningen for salg af generiske lægemidler, hvor man er blandt de absolut største aktører i verden, er kommet under pres i de seneste kvartaler.

I forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal meddelte selskabets daværende ledelse, a man vil nedlægge 7000 arbejdspladser i koncernen i år og lukke eller sælge seks fabrikker i 2017, samt yderligere ni fabrikker i 2018. Samtidig har man ifølge det israelske medie Haaretz besluttet sig for at trække sig ud af 45 lande ved udgangen af i år.

Allerede i marts forlød det, at Teva planlagde at skille sig af med op mod 11 pct. af den globale arbejdsstyrke.

Kreditratingbureauer giver tæsk til Teva, der nu nedjusteres til 'junk'

Teva-aktien banket 17 år tilbage efter svagt regnskab

Teva-aktien dykker efter første regnskab i Kåre Schultz-æraen

Forsiden lige nu

Nanovi vil lancere kræftmarkør i 2018 efter to års forsinkelse

Det danske selskab Nanovi havde egentlig fået CE-mærkning for sit hovedprodukt i Europa i foråret 2016, men godkendelsen blev siden rullet tilbage. Adm. direktør Jesper Boysen håber at være tilbage på sporet igen med produktet i 2018 - denne gang med en bredere indikation.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier