Log ind
POLFOTO_52010630.jpg
Foto: Andrew Harnik/AP/POLFOTO/arkiv

FDA lukker nu helt ned for kræftstudie

MedWatch anbefaler:

De amerikanske lægemiddelmyndigheder satte i sidste uge en delvis stopper for et klinisk program for et kræftmiddel, der stod på spring til markedet. Og nu lukker FDA helt ned for programmet, mens selskabet trækker sin ansøgning tilbage.


AF MARTIN HAVTORN PETERSEN
Offentliggjort 10.02.16 kl. 14:28

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste MedWatch anbefaler

Celgene køber potentiel Genmab-rival i milliardhandel

Celgene-logo.jpg MedWatch anbefaler:

Amerikanske Celgene har købt et schweizisk selskab, der fokuserer på midler mod knoglemarvskræft. Dermed opruster man i kampen mod blandt andre Johnson og Johnson og danske Genmab på det område.

Forsikringsselskab åbner op for bredere misbrugsbehandling

MedWatch anbefaler:

En af USA’s største forsikringsudbydere på sundhedsområdet vil nu gøre det lettere for læger at behandle de godt 2 millioner amerikanere, der er afhængige af smertestillende medicin. Det kan komme et svensk medicinalselskab til gode.

Genmab-topchef: Darzalex-salg kan runde 67 mia kr om året

MedWatch anbefaler:

Genmabs topchef Jan van de Winkel siger i et interview med Reuters, at der er enorme muligheder i at kombinere biotekselskabets lægemiddel Darzalex med nye immunterapier mod kræft. Flere kombinationsmuligheder undersøges nu i kliniske studier, og det kan skubbe markant til milliardpotentialet for kerneaktivet.

Forskere: Nyt stof kan bekæmpe malaria for 1 dollar

MedWatch anbefaler:

En forskergruppe har udviklet et stof, der muligvis kan bruges til at behandle patienter med malaria for blot en enkelt dollar, og det gælder selv de medicinresistente versioner af parasitinfektionen. En international medicinalkoncern har allerede sikret sig rettighederne.

Gileads guldæg lider patentnederlag i EU

MedWatch anbefaler:

De europæiske patentmyndigheder har ændret en række patenter på Gilead Sciences’ hepatitis-blockbuster Sovaldi. Det kan muligvis åbne døren for europæisk kopikonkurrence fire år tidligere end forventet, skriver et amerikansk medie.

Diabetes stiger blandt unge i USA

MedWatch anbefaler:

Antallet af både type 1- og type 2-diabetes stiger fortsat blandt børn og unge mennesker i USA, viser en ny undersøgelse.

Forsiden lige nu

BMS leverer stærk salgsvækst og opjusterer

POLFOTO_4265997.jpg Medicinal & Biotek:

For tredje kvartal i træk opjusterer amerikanske Bristol-Myers Squibb forventningeren til helåret efter heftig salgsvækst.

Biogen dropper fremskreden sklerose-kandidat

Medicinal & Biotek:

Amerikanske Biogen dropper et sklerosemiddel, der var klar til at gå i fase 3. Til gengæld vælger selskabet at fortsætte arbejdet med et andet sklerosemiddel, der ellers floppede i fase 2 i sommer.

Celgene øger væksttempoet

Medicinal & Biotek:

Amerikanske Celgenes omsætning buldrer fremad, og selskabet kan efter en forhøjet vækstrat i tredje kvartal på ny opjustere forventningerne til helåret.

Sanofi indgår Zika-samarbejde

Medicinal & Biotek:

Franske Sanofi har indgået et samarbejde med en række partnere i bestræbelserne på at udvikle en effektiv vaccine mod Zika-virussen.

GSK vil udvikle alternativ til antibiotika

Medicinal & Biotek:

GlaxoSmithKline er gået sammen med en lille amerikansk virksomhed om at udvikle et alternativ til antibiotika i kampen mod urinvejsinfektioner.

I neutralt marked køber udlandet endelig Novo

Medicinal & Biotek:

Fra at være nettosælger i Novo-aktien hver eneste dag i hele oktober, er udlandet nu den største nettokøber i Novo i dag.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE