Log ind
POLFOTO_52010630.jpg
Foto: Andrew Harnik/AP/POLFOTO/arkiv

FDA lukker nu helt ned for kræftstudie

MedWatch anbefaler:

De amerikanske lægemiddelmyndigheder satte i sidste uge en delvis stopper for et klinisk program for et kræftmiddel, der stod på spring til markedet. Og nu lukker FDA helt ned for programmet, mens selskabet trækker sin ansøgning tilbage.


AF MARTIN HAVTORN PETERSEN
Offentliggjort 10.02.16 kl. 14:28

Log ind for at læse artikler

Velkommen til MedWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch gratis
Mest læste MedWatch anbefaler

Israelere rejser 200 mio kr til udvikling af oral insulin

COLOURBOX8179164.jpg MedWatch anbefaler:

Et israelsk selskab har rejst små 200 mio. kr. til sit arbejde med at udvikle insulin, som kan indtages oralt – en udfordring, som den danske diabeteskoncern Novo Nordisk også arbejder på at løse. Israelerne har dog et noget andet fokus end andre håbefulde selskaber på området.

Joint venture satser på dræberceller mod kræft

MedWatch anbefaler:

Et amerikansk og et sydkoreansk selskab har oprettet en joint venture, hvor man vil bruger kroppens egne ”dræberceller” til at lave skræddersyede kræftbehandlinger.

Analyse: Prisen på at udvikle ny medicin ekstrem

MedWatch anbefaler:

Den gennemsnitlige pris, som store medicinalkoncerner bruger på at bringe nye lægemidler på markedet, er større end hidtil antaget, viser analyse. Novo og Lundbeck med i ny analyse fra Forbes.

Nyt håb på vej til folk med grøn stær

MedWatch anbefaler:

Der er ikke blevet lanceret nye typer af lægemidler mod den udbredte øjenlidelse grøn stær i flere årtier, men indenfor de nærmeste år kan der være nyt håb på vej til patienter, der lider af problemet.

Studie: Pille-farve kan påvirke medicinbrug

MedWatch anbefaler:

Et nyt studie indikerer, at pillens farve har indvirkning på patienters villighed til at tage medicin. Ofte skifter pillen farve, når patienter går fra original medicin til generisk.

Glem pillerne, nu kan smerter klares med et plaster

MedWatch anbefaler:

Britiske forskere har udviklet et særligt plaster, der leverer smertestillende medicin direkte gennem huden i konstant dosis i 24 timer. Den kan åbne helt nye muligheder for smertebehandling.

Forsiden lige nu

Novo indfører ansættelsesstop i Danmark

Novo Nordisk hovedkvarter3.jpg Medicinal & Biotek:

Den danske diabetesgigant Novo Nordisk har efter koncernens skuffende regnskab tidligere på måneden nu indført ansættelsesstop i Danmark.

MW-indeks: En opjustering og en forsinket milliarddrøm

Medicinal & Biotek:

Et stærkt regnskab med flere end forventede milliarder på toplinjen sender ét selskab i toppen af denne uges indeks, mens en forsinkelse til et milliardhåb sender et andet selskab i den stik modsatte retning. Der var derudover få kursraketter og en menneskelig fejl i ugens løb.

Universiteter og styrelse går sammen i stort laboratorieudbud

Medico & Rehab:

Tre af de danske universiteter og en styrelse er gået sammen om at lave en fælles SKI-aftale på laboratorieudstyr, og det er noget, som møder skepsis blandt leverandørerne.

Veloxis jagter ny partnerskabsaftale

Medicinal & Biotek:

Danske Veloxis fortsætter stille og roligt med at opbygge salget i USA og Europa og har nu sat jagten ind på en ny partnerskabsaftale på andre markeder. Samtidig har selskabet lidt overraskende ikke rykket på udløbet af rivalen Astellas’ patentudløb i USA.

EMA skal evaluere ny biosimilær fra Mylan

Medicinal & Biotek:

Amerikanske Mylan og dennes indiske partner Biocon har for anden gang på godt en måned fået accepteret en ansøgning for et biosimilært lægemiddel til evaluering hos det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

Medivation-chef smutter til rival

Medicinal & Biotek:

Biotekselskabet Medivation mister nøglefigur til en konkurrent, blot få dage efter selskabet blev opkøbt af Pfizer.

ANNONCE
ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE