MedWatch

BMS og Incyte i kontroversiel retssag om læk af fortrolige data

Det amerikanske biotekselskab Incyte og og Bristol Myers-Squibb skal til at krydse klinger i en amerikansk retssal. Anklagen går på læk og tyveri af fortrolige forretningshemmeligheder.

En opsigtsvækkende og kontroversiel retssag er under opsejling, efter at det amerikanske selskab Incyte har rettet anklager mod én af selskabets tidligere ansatte, forskeren Jordan Friedman.

Incyte anklager Jordan Friedman for tilbage i 2015 at have lækket vigtige data om én af Incytes lovende lægemiddelkandidater til det nu BMS-ejede amerikanske biotekselskab Flexus.

Flexus blev nemlig dengang, købt af Bristol Myers-Squibb i en kæmpe milliardhandel for at få fingrene i netop den lovende lægemiddelkandidat, som Incyte havde i pipelinen, men hvis ’opskrift’ – ifølge anklagen – var blevet lækket til Flexus.

Det skriver FierceBiotech

Incyte kæmper lige nu mod BMS om at komme først på markedet med det pågældende lægemiddel, men Incyte hævder, at BMS, via Jordan Friedman og dennes læk af oplysninger, har fået en ’kunstig’ og ulovlig fordel.

Jordan Friedman forlod Flexus et år før, BMS købte selskabet, og i retsdokumenterne anklager Incyte ham officielt for at have "konfereret med Flexus-grundlæggerne Juan Jaen og Terry Rosen med henblik på at udnytte de forretningshemmeligheder, han tog med sig på vej ud af døren”.

Incyte stiller krav til Flexus Biosciences to grundlæggere og virksomheden selv om op mod 2 mia. dollars i kompensation for de ’stjålne’ oplysninger.

"Vi siger, "betal os de penge, du laver, på den viden du har taget," lød det i en udtalelse fra Incyte-advokat Michael Kelly.

Ingen af ​selskaberne har officielt ønsket at kommentere på retssagen.

BMS køber biotekselskab for milliarder

Incyte sætter gang i kombinationsstudie med Merck

Merck starter nye kombinationsstudier med Lilly og Incyte

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier