MedWatch

Fagfolk undrer sig over Matas-toppen

Matas-ledelsens tavshed omkring årsagerne til tirsdagens store nedjustering vækker undren hos fagfolk.

Matas-aktien er faldet mere end 17 pct., siden nyheden om den store nedskrivning ramte markedet.

Da Matas forleden sænkede forventningerne til driftsindtjeningen i år med omkring 100 mio. kr. var der larmende tavshed fra selskabets ledelse, der afviste at forklare de præcise grunde til nedjusteringen.

Det vækker undren hos flere fagfolk, skriver Berlingske Business.

"Det er især iøjnefaldende, at selskabet ikke følger op på noget, der er så voldsomt som det, der blev offentliggjort tirsdag aften. Selskabet nedjusterer og kommer i vid udstrækning med nye informationer, som, man ved, kommer til at præge markedet ganske voldsomt dagen efter. Det sker uden at følge op med dialog og klarlæggelse af, hvad årsagerne er," siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg hos fondsmæglerselskabet Formuepleje, til avisen.

Denne undres deles i avisen af Per Nikolaj Bukh, der er professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

Ifølge Matas-formand Lars Frederiksen skyldes ledelsens tavshed, at selskabet aktuelt er i en såkaldt 'stilleperiode' frem mod regnskabsaflæggelsen 8. november, samt at selskabet på tidspunktet for børsmeddelelsen ikke havde det fulde overblik over situationen, der har ført til den store nedjustering.

Matas-aktien er siden nyheden faldet med mere end 17 pct.

Matas-aktien falder voldsomt efter nedjustering

Nordea hakker kraftigt i Matas-kursmål efter nedjustering

Salget svigter i Matas' butikker og koster nedjustering

Matas sænker forventningerne med omtrent 100 mio kr

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier