MedWatch

Matas-aktien falder voldsomt efter nedjustering

En markant nedjustering fra materialistkæden Matas onsdag morgen får nu også selskabets aktie til at dykke voldsomt.

Umiddelbart efter børsåbning onsdag falder Matas-aktien med 14,1 pct. til 82 kr., efter at materialistkæden tirsdag efter børslukketid nedjusterede sine forventninger til det skæve regnskabsår 2017/2018.

Det er aktiens laveste kurs nogensinde i dens fire år på børsen. Den blev noteret til 115 kr. per aktie i juni 2013 - siden har selskabet dog betalt mere end 20 kr. i udbytte til aktionærerne.

Efter et svagt første halvår præget af et mindre fald i omsætningen forventer Matas nu en tilbagegang i det underliggende sammenlignelige salg - det vil sige i de butikker, der har været åbne i mindst et år - på mellem 0 og 2 pct. mod en tidligere forventning om en vækst på 1 til 3 pct.

Derudover ventes et driftsresultat før nedskrivninger på goodwill (EBITA) på mellem 440 og 470 mio. kr. Det skal sammenlignes med en tidligere prognose om et resultat på et højere niveau end regnskabsåret før, hvor Matas tjente 551 mio. kr.

Anders T. Skole-Sørensen, finansdirektør i Matas, afviste onsdag morgen at kommentere nedjusteringen over for Ritzau Finans.

Matas sænker forventningerne med omtrent 100 mio kr

Nordea hakker kraftigt i Matas-kursmål efter nedjustering

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier