MedWatch

EU-domstol afviser fejl i ansættelsen af EMA-direktør

Der blev ikke begået fejl, da EMA-direktør Guido Rasi i 2011 blev ansat som direktør, har EU-Domstolen afgjort.

EU-domstolen har sat punktum for en årelang strid mellem EU-systemet og den tidligere leder af de bulgarske lægemiddelmyndigheder, Emil Hristov.

Hristov klagede i 2012 over, at han ikke var blandt kandidaterne til direktørposten i EMA, der året forinden var blevet besat af italieneren Guido Rasi, der fortsat leder agenturet. Klagen førte i 2014 til, at ansættelsen blev annulleret, og Rasi måtte efter tre år forlade posten - dog kun for en stund, da agenturet i oktober 2015 igen pegede på Guido Rasi som den foretrukne kandidat til direktørposten.

EU-Kommissionen og EMA klagede over annulleringen, og nu har EU-Domstolen givet klagerne medhold, skriver lægemiddelagenturet på sin hjemmeside.

På ingen områder fik Emil Hristov opbakning fra domstolen, der har pålagt den Hristov at betale sagens omkostninger.

EMA's "nye" topchef er tilbage

EMA's bestyrelse nominerer "gammel" topchef

Domstol fjerner EMA's topchef

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier