MedWatch

Leo vinder dansk pris for digital innovation

Arbejdet med at udvikle apps til patienter med hudlidelser udløste tirsdag Dansk Industris DI Prisen til Leo Innovation Lab.

Den danske medicinalvirksomhed Leo Pharmas innovationsenhed, Leo Innovation Lab, er tirsdag eftermiddag blevet tildelt DI Prisen 2017, der uddeles af Dansk Industri.

Prisen gives til en virksomhed, der har anvendt digitale teknologier til at skabe nye muligheder og omsætte dem til vækst og arbejdspladser til gavn for det danske samfund, og Leo Innovation Lab får prisen for de foreløbig ti forskellige sundheds-apps, der hjælpe patienter med at leve med deres sygdom.

"Med Leo Innovation Lab er medicinalvirksomheden Leo Pharma gået en helt ny vej. De forskellige sundhedsapps gør det lettere for folk at leve med en kronisk sygdom. Samtidig giver det Leo Pharma en uvurderlig viden, som de kan bruge i udviklingen af ny medicin," siger Mads Thimmer, der stod for prisoverrækkelsen på vegne af ekspertkomiteen bag DI Prisen, i en pressemeddelelse fra DI.

Leo Innovation Lab blev oprettet i 2016, hvor virksomheden fik 500 mio. kr fra moderselskabet til at udvikle digitale løsninger til patienter med hudsygdomme, der er Leo Pharmas interesseområde.

I alt fem virksomheder var nomineret til DI Prisen, der i 2017 uddeles for anden gang.

Leo Pharmas innovationsenhed kaster millioner efter nye virksomheder

Leo Pharmas digitale iværksætterfabrik spurter derudaf

Leo Pharmas innovationsenhed satser på algoritmer

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier