MedWatch

Verdens største cannabis-firma vil lave fabrik i Danmark

Det danske selskab Danish Cannabis er gået sammen med canadiske Canopy Growth i et joint venture, der blandt andet vil bygge en fabrik i Danmark til en pris på mellem 50-75 mio. kr.

En 5000 kvadratmeter stor fabrik til fremstilling af cannabis til medicinsk brug er på vej i Danmark.

Det skriver Dagbladet Børsen, der kan fortælle, at det danske selskab Danish Cannabis er gået sammen med verdens største cannabisproducent, canadiske Canopy Growth i det fælles selskab Spectrum, hvis første opgave bliver opførslen af en fabrik i DAnmark til en pris på mellem 50 og 75 mio. kr.

"De er verdens største på medicinsk cannabis. Vi ved en masse om mange ting, men hvis vi skal hurtigt afsted, så vil det være godt at forlove sig med de største. De har ingen produktion i Europa i dag, så Danmark kan blive det første sted i Europa, der producerer både tørrede blomster, olier og piller. Så det her kan blive den første rigtig cannabisfabrik i Europa," siger Lars Thomassen, der er direktør i Danish Cannabis, til Børsen.

På længere sigt har Lars Thomassen større planer for det fælles selskab, der blandt andet kan tænkes at udvide til også at omfatte laboratorievirksomhed.

Canopy Growth er børsnoteret i Canada.

Cannabis-forvirring udskyder investeringer

Styrelse om cannabis-notat: En beklagelig misforståelse

Lægemiddelstyrelsen lægger låg på dansk cannabiseventyr

Danske frustrationer: Lovgivning spænder ben for lovende marked

Danske firmaer fyrer op til en cannabisrus

Østjysk gods står klar til at levere medicinsk cannabis

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier