MedWatch

Ny kritik af Region H's valg af amerikansk sundheds-it

Kritikken fortsætter med at ramme Region Hovedstadens valg af sundshedsplatform. Man afspillede sig muligheden for en dansk gigant ved at bruge jysk afprøvet model, lyder kritikken.

Region Hovedstaden har forhindret muligheden for, at skabe en stor dansk gigant inden for sundheds-it. Sådan lyder kritikken i en stor artikel i Politiken, der angriber valget af amerikanske Epic til fordel for det afprøvede system fra danske Systematic, som i dag bruges i de jyske hospitaler.

Det skriver Politiken.

"Vi var meget betænkelige. Vi kunne ikke forstå, hvorfor vi absolut skulle vælge et amerikansk system, hvor vi skulle have en masse amerikanere herover for at hjælpe os", siger Henrik Thorup (DF). Han stemte sammen med tre andre DFere mod valget af Epic.

"De har et helt andet sundhedssystem i USA. Vi mente, at man lige så godt kunne have valgt det danske firma Systematic, der sammen med IBM havde en god løsning, som Region Midtjylland havde valgt. Til så stor en opgave er det bedre at vælge en dansk leverandør, der er mere nærværende. Vi kan nu se, at lægerne langtfra er begejstrede for de mærkelige koder og alt muligt, de skal lægge ind. Det var det, vi advarede imod," siger han.

Region Hovedstaden har senest haft store vanskeligheder med at behandle kræftpatienter til tiden som følge af problemer med it-systemerne.

Denne artikel er leveret af MedWatch' søstersite, ITWatch.

Sundhedsplatformen presser sygehuse i knæ

Regionernes it-kapløb går ud over patienterne

Sjællandske sygehuse er klar til Sundhedsplatformen

Professor: Sundhedsplatformen valgt på mangelfuldt grundlag

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier