MedWatch

FDA vil se på brug af opioider til børn

Ekspertgruppe under FDA vil se nærmere på anvendelsen af smertemidlerne opioider til behandling af børn.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA sætter endnu en gang brugen af de smertestillende midler opioider til børn på dagsordenen.

Det sker på et kommende møde i myndighedens ekspertudvalg for børnesygdomme, hvor myndigheden vil sætte fokus på brugen af blandt andet kodein til hostelindring hos børn, skriver FDA-direktør Scott Gottlieb i en orientering på FDA's hjemmeside.

"Det er afgørende vigtigt, at vi forstår de mulige bivirkninger, der kan opstå ved behandling af børn med opioider - selv når behandling følger indlægssedlens vejledning," lyder det fra Gottlieb.

Bivirkninger ved brug af opioider omfatter blandt andet livstruende vejrtrækningsproblemer og død.

FDA besluttede senest i april at opdatere indlægssedlerne for opioider, så det tydeligt fremgik, at midlerne ikke anbefales til børn under 12 år.

Forbruget af opioider har været stærkt stigende i USA, så der i dag tales om en egentlig epidemi. Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis. I 2005 lå det antal på cirka 15.000 personer.

Opioid-producent ramt af nyt søgsmål

FDA blander sig i opioidkamp

Ny FDA-boss bukker under for presset

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier