MedWatch

Nationalt Genom Center får midlertidigt hjem på Amager

Krumtappen i regeringen og regionernes arbejde med personlig medicin flytter midlertidigt ind hos Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut.

Nationalt Genom Center rykker midlertidigt ind hos Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut på Artillerivej på Amager, København, mens den fremtidige organisering falder på plads.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Nationalt Genom Center er udset til at være omdrejningspunktet i regeringen og Danske Regioners strategi for personlig medicin, som blev præsenteret i december 2016 og blandt andet sætter fokus på at udbrede genanalyseteknologien og den personlige medicin til endnu flere sygdomsområder.

I spidsen for National Genom Center står den tidligere direktør for Aarhus Universitetshospital, Gert Sørensen.

Centret skal samle de faglige miljøer i såvel Øst- og Vestdanmark, og selvom centret får sin base i hovedstadsregionen, så vil størstedelen af personalet, der i dagligdagen skal være med til at realisere strategien for personlig medicin i Danmark, også fremover vil være placeret ude i landet tæt på patienterne.

Den endelige placering for Nationalt Genom Center vil først senere blive besluttet.

København får gencenter til medicin lavet ud fra arvemasse

"Fantastisk, at lægerne var i stand til at skræddersy min medicin"

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier