MedWatch

Patienter med kol og diabetes 2 skal behandles hjemme

"Der er markante forandringer på vej i sundhedsvæsenet," siger sundhedsministeren i Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)

Op mod 100.000 borgere med kol og type 2-diabetes skal i fremtiden ikke på sygehus for at blive behandlet eller tjekket for deres sygdom.

I stedet skal de hjælpes i deres eget hjem eller for eksempel i et lokalt sundhedshus, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det sker som konsekvens af, at regeringen vil flytte opgaver ud fra sygehusene og opbygge et nyt og mere kvalificeret sundhedstilbud tæt på borgerne.

"Vi er nødt til at sige det klart: Der er markante forandringer på vej i sundhedsvæsenet," siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til avisen.

"Mange flere patienter skal behandles uden for sygehusene - dels fordi de får et bedre tilbud på den måde, dels fordi de nye supersygehuse ikke har kapacitet til dem," tilføjer hun.

De 100.000 patienter med kol og diabetes 2 svarer til en fjerdedel af det samlede antal årlige behandlinger ifølge avisen.

Ministerens udmelding kommer, efter at et regeringsudvalg med repræsentanter fra kommuner, regioner og praktiserende læger har arbejdet på forslag til indretningen af de nære sundhedstilbud.

Men det lykkedes ifølge Jyllands-Posten ikke at få konkrete forslag på bordet inden deadline. Den var først sat tidligt i 2017, men blev rykket til før sommerferien.

Regeringen har nu bebudet et udspil i løbet af efteråret om de lokale sundhedstilbud.

/ritzau/

Moderselskab droppede telemedicin, nu driver medarbejderne selskabet videre

Blodprøver skal på dronevinger i Syddanmark

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier