MedWatch

Mylan centrum for ny undersøgelse

Det amerikanske justitsministerium har indledt en undersøgelse af Mylans markedsføring af omstridt smertemedicin.

Medicinalproducenten Mylan er blevet trukket ind i amerikanske myndigheders kamp for at bremse brugen af de smertestillende midler opioider, der er under heftig beskydning for at skabe både afhængighed og dødsfald.

I USA taler man ligefrem om en opioid-epidemi, og flere delstater har stævnet medicinalvirksomheder for at at være skyld i problemerne.

Nu trækkes også medicinalproducenten Mylan ind i slagsmålet, da virksomheden ifølge branchemediet FiercePharma er blevet stævnet af landets Justitsministerium, der ønsker indsigt i selskabets fremstilling, markedsføring og salg af opioider.

Ifølge FiercePharma agter Mylan at samarbejde med myndighederne.

Mylan er den 17. største producent af opioider i Nordamerika, da virksomheden står for ca. én pct. af produktionen af landets forbrug.

Opioidforbruget har været stærkt stigende i USA. Det var blandt andet opioider (fentanyl), som tog livet af musikeren Prince sidste år. Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis. I 2005 lå det antal på cirka 15.000 personer.

Virksomheden er i forvejen i heftig modvind på grund af voldsomme prisstigninger på allergibehandlingen EpiPen, der fra 2007 til i dag er steget fra 100 dollars til mere end 600 dollars. Prisstigningen har mødt voldsomt kritik i USA både fra politikere og fagfolk i den amerikanske sundhedsindustri.

Medicinalselskab lukker amerikansk opioid-sag med trecifret millionbeløb

FDA blander sig i opioidkamp

Anklage: Medicinalselskaber skyld i opioid-epidemi

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier