MedWatch

Mylan centrum for ny undersøgelse

Det amerikanske justitsministerium har indledt en undersøgelse af Mylans markedsføring af omstridt smertemedicin.

Medicinalproducenten Mylan er blevet trukket ind i amerikanske myndigheders kamp for at bremse brugen af de smertestillende midler opioider, der er under heftig beskydning for at skabe både afhængighed og dødsfald.

I USA taler man ligefrem om en opioid-epidemi, og flere delstater har stævnet medicinalvirksomheder for at at være skyld i problemerne.

Nu trækkes også medicinalproducenten Mylan ind i slagsmålet, da virksomheden ifølge branchemediet FiercePharma er blevet stævnet af landets Justitsministerium, der ønsker indsigt i selskabets fremstilling, markedsføring og salg af opioider.

Ifølge FiercePharma agter Mylan at samarbejde med myndighederne.

Mylan er den 17. største producent af opioider i Nordamerika, da virksomheden står for ca. én pct. af produktionen af landets forbrug.

Opioidforbruget har været stærkt stigende i USA. Det var blandt andet opioider (fentanyl), som tog livet af musikeren Prince sidste år. Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis. I 2005 lå det antal på cirka 15.000 personer.

Virksomheden er i forvejen i heftig modvind på grund af voldsomme prisstigninger på allergibehandlingen EpiPen, der fra 2007 til i dag er steget fra 100 dollars til mere end 600 dollars. Prisstigningen har mødt voldsomt kritik i USA både fra politikere og fagfolk i den amerikanske sundhedsindustri.

Medicinalselskab lukker amerikansk opioid-sag med trecifret millionbeløb

FDA blander sig i opioidkamp

Anklage: Medicinalselskaber skyld i opioid-epidemi

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier