MedWatch

Medicinrådet har modtaget tre endelige ansøgninger

BMS, Pfizer og Biogen er de foreløbig eneste selskaber, der har sendt endelige ansøgninger til Medicinrådet.

14 ansøgninger er foreløbig tikket ind hos Danske Regioners prioriteringsorgan, Medicinrådet.

Heraf er tre endelige, mens 14 ansøgninger er foreløbige, skriver Dagens Pharma.

De endelige ansøgninger kommer fra BMS, Pfizer og Biogen, der har søgt om godkendelse for henholdsvis Opdivo til andenlinjebehandling af blærekræft, Xeljanz til 5q spinal muskelatrofi og Spinraza til reumatoid artrit.

Lægemiddelproducenter kan sende en foreløbig ansøgning, straks et middel er indstillet til godkendelse af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Hvis EU-Kommissionen følger indstillingen, kan producenten sende sin endelige ansøgning til Medicinrådet, der derefter vil vurdere den kliniske merværdi ved brug af midlet.

De 17 foreløbige og endelige ansøgninger fordeler sig med 12 ansøgninger inden for onkologi og hæmatologi, og de øvrige fordelt på lægemidler inden for neurologi, dermatologi, reumatologi og infektionsmedicin, skriver Dagens Pharma.

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier