MedWatch

Medicinrådet har modtaget tre endelige ansøgninger

BMS, Pfizer og Biogen er de foreløbig eneste selskaber, der har sendt endelige ansøgninger til Medicinrådet.

14 ansøgninger er foreløbig tikket ind hos Danske Regioners prioriteringsorgan, Medicinrådet.

Heraf er tre endelige, mens 14 ansøgninger er foreløbige, skriver Dagens Pharma.

De endelige ansøgninger kommer fra BMS, Pfizer og Biogen, der har søgt om godkendelse for henholdsvis Opdivo til andenlinjebehandling af blærekræft, Xeljanz til 5q spinal muskelatrofi og Spinraza til reumatoid artrit.

Lægemiddelproducenter kan sende en foreløbig ansøgning, straks et middel er indstillet til godkendelse af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Hvis EU-Kommissionen følger indstillingen, kan producenten sende sin endelige ansøgning til Medicinrådet, der derefter vil vurdere den kliniske merværdi ved brug af midlet.

De 17 foreløbige og endelige ansøgninger fordeler sig med 12 ansøgninger inden for onkologi og hæmatologi, og de øvrige fordelt på lægemidler inden for neurologi, dermatologi, reumatologi og infektionsmedicin, skriver Dagens Pharma.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier